Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
42
Utorak 08.11.2016.
18:29
Tanjug A

Glasali i kandidati: Za Klintonovu ovacije, za Trampa zvižduci

Amerikanci danas biraju predsednika, a kako prenose svetski mediji, svoju građansku dužnost obavili su i kandidati Hilari Klinton i Donald Tramp. Hilari je glasala u rodnom gradu Čapakvi, u saveznoj državi Njujork, dok je Tramo glasao na Menhetnu. A dok su Klintonovu birači dočekali ovacijama, Tramp je osim aplauza dobio i zvižduke.

Reuters
Hilari na glasanje došla sa suprugom Bilom

Oko 150 simpatizera Klintonove uzvikivalo je "Gospođo predsednice", dok je Hilari sa suprugom Bilom Klintonom glasala u osnovnoj školi u blizini njihove kuće u Njujorku, prenosi  AFP.

- Jako sam srećna, neopisivo sam srećna - rekla je demokratski kandidat dok se rukovala i razgovarala sa simpatizerima.

Ona je novinarima rekla da je bio "najponizniji osećaj" da glasa za samu sebe na izborima.

- Znam koliko odgovornosti ide uz predsedničku funkciju, znam šta ovo znači za zemlju. Daću svoj maksimum ukoliko budem imala dovoljno sreće da pobedim danas - kazala je Klintonova.

Prema navodima AFP, ankete pokazuju da Hilari Klinton ima vođstvo nad rivalom za 3,3 odsto.

Reuters
Zadovoljan: Donald Tramp

Predsednički kandidat Donald Tramp zajedno sa suprugom Melanijom glasao je na biralištu na Menhetnu.

Tramp je glasao u sportskoj dvorani u jednoj njujorškoj školi, gde se nekoliko sati ranije dogodio incident, kada su dve aktivistkinje Femena protestovale u toplesu protiv Tramp.

Tramp nije komentarisao taj incident, ostavio je prilog u školi na rasprodaji đačkih kolačića i rekao da su informacije koje ima njegov štab "veoma dobre".

- Sve je veoma dobro, uopšteno govoreći - rekao je Tramp nakon pitanja o prvim informacijama o glasanju u ključnim državama. 

Kako javljaju izveštači sa lica mesta, Trampa su dočekale njegove pristalice, ali su se po izlasku iz automobila čuli i zvižduci iz gomile. 

POVEZANE VESTI

Utorak 08.11.2016. 22:25
Pa i na državnoj tv RTS je veliko uzbudjenje i prate se izbori u državi SAD,što je i normalo jer državna televizija je u obavezi da prati izbore zemlje čija smo kolonija.I kod mene vlada veliko uzbudjeje-ko će pobediti:trampavi deka ili kr,vava ledi.............dodje mu na isto
Sreda 09.11.2016. 20:54
Завршава се само велика забава за масе. Америка и даље остаје онаква каква је и до сада била, то јест неваљала за многе људе широм света.
Sreda 09.11.2016. 20:54
Завршава се само велика забава за масе. Америка и даље остаје онаква каква је и до сада била, то јест неваљала за многе људе широм света.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online