Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 13.05.2016.
00:08
A. Krasojević - Vesti A

Indijac uči ćirilicu

Danijela Radonjić iz Novog Sada udata je za Indijca Ranvira Bhandarija, koji sa njom često dolazi u tazbinu i marljivo uči srpski jezik.

A. Krasojević
U SREĆNOM BRAKU: Danijela i Ranvir

- U Srbiji sam bio nekoliko puta i odlično sam se uklopio sa Danijelinom rodbinom i prijateljima. Neki od njih su dolazili kod nas u Indiju. Sikhi od kojih potičem su veoma slični Srbima po temperamentu, tako da se u Srbiji osećam kao kod kuće. Čak bih voleo da živim u Srbiji - kaže Bhandari.

- Zahvaljujući savremenoj tehnologiji u konstantnom kontaktu sam sa porodicom, prijateljima i uopšte dragim mi svetom iz rodnog kraja. Po profesiji sam klinički hipnoterapeut, a Indiju sam zavolela i to je sada zemlja u kojoj živim i radim - veli Danijela.

Sa svojim mužem koji radi za lanac indijskih hotela koji se zove ITC Hotels, sreće mnogo značajnih ljudi, piše za časopise u Indiji.

Radionice joge

- U Indiji sam prvi put bila 2005. godine. U to vreme sam živela u Dubaiju i svakih šest meseci sam dolazila u Bangalore na jugu Indije da provedem neko vreme u tišini, meditaciji i joga časovima. Potom sam, između dve epizode mog života u Dubaiju i Nepalu, provela šest meseci u Indiji 2007. godine. Živela sam u Kerali, držala radionicu joge i meditacije, učestvovala u humanitarnom radu ashrama - kaže Danijela i dodaje:

- Zvanično sam se preselila u Indiju u januaru 2009, kada sam dobila posao u Kalkuti. Krajem te godine sam se i udala za Ranvira, koji je Indijac, i od tada živela u nekoliko indijskih metropola, od kojih je svaka na sebi svojstven način obogatila moj život.

Um najjače oružje

A. Krasojević
Danijela Radonjić

- Um je naše najjače oružje, kao i najmoćnija alatka, samo ukoliko znamo da ga koristimo u svoju dobrobit. Većina zdravstvenih problema koje današnji čovek ima su psihosomatske prirode, što znači da se manifestuju na fizičkom nivou, ali im je poreklo u našoj psihi - naglašava Danijela.

- I sama sam imala akutni reumatoidni artritis koji je rešen kliničkom hipnoterapijom i bez upotrebe lekova. Tada sam odlučila da studiram ovu nauku i prenosim stečeno znanje u lečenju ljudi bez dodatnog trovanja organizma štetnim efektima alopatske medicine.
Zahvaljujući savremenoj tehnologiji Danijela objašnjava da je u konstantnom kontaktu sa porodicom, prijateljima i uopšte dragim mi svetom iz rodnog kraja.

Terapija sa Zapada

Danijela se bavi kliničkom hipnoterapijom, i pobliže objašnjava za naše čitaoce formu ove terapije.
- Ovo je terapija koju su razvili psihijatri i psiholozi prvenstveno sa Zapada, a bazira se na moći naše podsvesti (i uma uopšte) u rešavanju brojnih fizičkih, energetskih, emotivnih, mentalnih i brojnih drugih problema - kaže Danijela.

Izbeglica

Danijela Radonjić-Bhandari detinjstvo je provela u Podravskoj Slatini. Imala je 16 godina kada je počeo rat i raspad bivše Jugoslavije i njena porodica je izbegla u Srbiju i nastanila se u Novom Sadu, gde joj roditelji i danas žive.

Petak 13.05.2016. 12:26
stvarno vam je senzacionalna vest, jedan od preko milijatdu indijaca uči srpski...a i ova se mogla udati za nekog domaćeg cigu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online