Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 29.08.2015.
21:34
D. Pašić - Vesti A

Beograd otvara vrata Rusije

Manferd Traunmiler, ugledni privatnik iz Linca je pre nekoliko dana kupio turistički brod, MS Primadona, koji će od proleća sledeće godine saobraćati Dunavom, na relaciji Linc-Beograd. Reč je o modernom i luksuznom rečnom brodu s kabinama, a cena karte odnosno putovanja do Beograda biće naknadno saopštena. Ova vest je obradovala Manfreda Grubauera, direktora Turističke organizacije Linca, koji se nada da će brod iz Beograda prevoziti i bogate ruske turiste.

D. Pašić
Luksuz na Dunavu: MC Primadona

- To što je ugledni i priznati privrednik kupio brod velika je šansa i za naš grad. Ovo će mnogo značiti za povećanje prometa putničkog saobraćaja do Beograda, ali to je šansa da stignemo i dalje. Beograd otvara vrata za Rusiju odnosno njihove turiste - kaže Grubauer.

On smatra da će zahvaljujući ovoj liniji veliki broj ruskih turista, koji dolaze u Beograd, stići do Gornje Austrije.

- Trudićemo se da organizujemo grupe koje bi ovom linijom od glavnog grada Srbije dolazili kod nas u Linc. To je ujedno šansa da se razvije i avionski saobraćaj na aerodromu u Heršingu, koji je prilično neiskorišćen. Već smo razgovarali s pokrajinskom turističkom organizacijom i verujem da ćemo imati uspeha, već na proleće kada otvorimo liniju. Turisti koji dođu iz Beograda mogu avionskim linijama da se vrate u Rusiju - otkriva deo planova prvi čovek turizma u gradu na Dunavu.

Linc u dosadašnjem delu godine beleži veliki porast turista koji upravo putničkim brodovima stižu u ovaj grad iz raznih zemalja, većinom zapadne Evrope. Podatak da jedan turista sa broda dnevno potroši u gradu u proseku 53,30 evra uliva optimizam da će se linija do Beograda isplatiti.

Za nepunih osam meseci je bilo 212 kružnih putovanja samo na relaciji Linc-Pasau, što je nekoliko puta više u odnosu na ranije godine. To dodatno podgreva optimizam kod zaposlenih u turizmu glavnog grada Gornje Austrije, jer će to značiti i angažovanje nove radne snage.

Popust za mlađe

Moderni putnički brod MS Primadona, je dug 113,4 metra i širok 17,4. Može da primi 154 putnika. Usvojoj kategoriji je jedan od najmodernijih brodova na rekama Evrope. Njegov vlasnik kaže da će roditelji s decom imati poseban popust. Svi putnici do 30 godina starosti moći će da računaju na popust od 30 odsto. Ovo luksuzno rečno turističko plovilo opslužuju 43 zaposlena, uključujući i kapetana sa saradnicima.

POVEZANE VESTI

Subota 29.08.2015. 21:42
Ovde neko ocajno pati od zatupljenja i krize. Bogati ruski turisti nemaju potebu za nekim camcem jer imaju svoje. Ha ha ha
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online