Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.07.2015.
03:43
Z. Mirković - Vesti A

Glasovi u glavi joj rekli da ubije sina

Tamara K. (25), Austrijanka bosanskog porekla, koja je 5. jula ubila svog petogodišnjeg sina, očigledno ima psihičkih problema. Ona posle hapšenja neprestano gleda u prazno, ne prestaje da plače i stalno traži da vidi svoje dete, kao da ne može da prihvati da je mališana najpre omamila sedativima, zatim ga ugušila jastukom i na kraju mu prerezala vene na rukama da bi bila sigurna da je mrtav, pišu austrijski mediji!

Vesti
Zgrada u kojoj je policija našla telo dečaka

Tokom saslušanja u policiji, Tamara K. je govorila o glasovima koje čuje u glavi.

- Ona je rekla da se veoma plaši tih glasova i da ima želju da umre - preneli su austrijski mediji.

Tamara je kao dete došla s roditeljima u Austriju, gde je odrastala u normalnim porodičnim uslovima.

- Bila je povučena i stidljiva, a sa 18 godina je upoznala Rumuna Marinela S. za kojeg se udala. Ubrzo su dobili dete, a posle rođenja sina preselili su se u 10. bečki okrug - ispričala je za austrijske medije Tamarina poznanica.

Smeštena na psihijatriju

Tamara zbog lošeg psihičkog stanja nije smeštena u ćeliju, već na psihijatrijsko odeljenje bečke bolnice "Kajzer Franc Jozef". Iz razloga bezbednosti dva čuvara stalno nadziru sobu u koju je Tamara smeštena.

- Sa njom trenutno nije moguće razgovarati. Ona je pod stalnom terapijom lekovima - rekao je za medije Tamarin advokat Markus Januške.

Dve godine par je živeo srećno, ali onda je Marinel počeo da sve češće odsustvuje iz kuće.

- Tamara se tada poverila koleginici da Marinel juri druge žene i da je to čini jako tužnom - pišu mediji.

Ubrzo je mlada žena upala u depresiju. Više nije mogao da spava, a nedavno je počela da pije lekove. Pre dve godine par se razveo, a dete je pripalo tada Tamari.

- Ona je ubrzo našla novog partnera i austrijskim vlastima se činilo da Tamara i Marinel, bez obzira na razvod, dobro brinu o mališanu. Čak su i provodili zajedničko vreme s dečakom - pišu mediji.

Ipak, početkom jula komšije su sve češće mogle da čuju svađu iz Tamarinog stana, a poslednja žestoka rasprava dogodila se u noći između 4. i 5. jula.

- Komšije su čule muškarca i ženu kako viču i kako se nešto ruši. Dan kasnije Tamara je dala sinu lekove kojima ga je opila, potom ga ugušila jastukom i zatim mu isekla vene, da bi na kraju telo dečaka umotala u ćebe. Posle toga je planirala da ubije i sebe - pišu mediji.

Boban Stanojević, jedan od komšija, kaže da je u nedelju 5. jula sreo Tamaru u hodniku zgrade.

- Sa sobom je imala težak kofer i ja sam je pozdravio, ali nisam dobio odgovor - priseća se Stanojević.

Policija je Tamaru zatekla 7. jula u Bečkoj šumi, gde je iznajmila sobu u jednom pansionu. Radilo se o mestu gde je ranije često sa bivšim suprugom Marinelom i njihovim sinom šetala prirodom. Ona je odmah policajcima rekla da je ubila dete, a čuvari reda su potom u njenom stanu našli telo dečaka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online