Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 13.05.2015.
12:10
Srna A

Keri ponudio Putinu: Asad u zamenu za skidanje sankcija

Analitički portali spekulišu da je američki državni sekretar Džon Keri ponudio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu "trampu" - da Rusija uskrati podršku sirijskom lideru Bašaru el Asadu, a da SAD pokrenu mehanizam skidanja ili ublažavanja sankcija Moskvi.

Reuters
Nešto se iza brda valja: Vladimir Putin i Džon Keri

Putin, Keri i ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov imali su četvorosatni sastanak u Sočiju, a posle toga Lavrov i Keri razgovarali su još nekoliko časova.

Nikakve pojedinost nisu "procurele" sa ovih dugotrajnih razgovora, a politički analitičari napominju da se takvi susreti ne organizuju "reda radi".

U službenim izjavama za medije nije rečeno ništa preterano zanimljivo izuzev protokolarnih izjava da će SAD i Rusija "nastojati da pronađu zajedničke stavove po pitanju brojnih globalnih izazova".

Da li je reč o američkom popuštanju i želji da se tenzije između Moskve i Vašingtona napokon smanje?

Tako izgleda, mada je jasno da će SAD i Rusija i dalje imati poprilično suprostavljene stavove po pitanju brojnih tema, od Ukrajine do Sirije.

SAD i Rusija imaju i mnoge zajedničke globalne izazove - iranski nuklearni program, jačanje terorističke organizacije ISIS, svemirske programe i druge.

Keri je posle sastanka zahvalio ruskom predsedniku Putinu za "direktnost" i "detaljno pojašnjenje ruskog stanovišta" po pitanjima koja dovode do raskola između SAD i Rusije.

Međutim, o Ukrajini nije saopšteno ništa, a poznato je da SAD nisu previše zainteresovane za sporazum iz Minska.

Reuters
Satanak trajao duže od predviđenih sat vremena: Džon Keri (levo) i Sergej Lavrov

Sastanak između Kerija i Putina trebalo je da potraje tek sat vremena prema protokolu, a trajao više od četiri sata. Odmah nakon toga Keri se sastao sa Lavrovom.

Neki američki mediji su prije dolaska Kerija u Soči spekulisali da će američki državni sekretar pokušati da uveri Rusiju da odustane od podrške sirijskim vlastima u "zamenu za smanjenje sankcija".

Do sada ti pokušaji nisu dali rezultate, tvrde analitičari, jer Moskva ima čvrst stav prema Bliskom istoku.

Jedino o čemu se ne spakuliše posle neočekivano iscrpnih razgovora u Sočiju, jeste činjenica da su Keri i ruski domaćini položili cveće na spomenik žrtvama Drugog svetskog rata.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.05.2015. 12:23
Međutim, o Ukrajini nije saopšteno ništa, a poznato je da SAD nisu previše zainteresovane za sporazum iz Minska ??!!! To je poznato, a i ne radi se o tome, bivsa ukrajina je mrtva i NovoRussija se Rodila......Al pozadina posete je da su se smrdljivi jenki jako uplasili otcepljenja havaja i Russke Aljaske........Sem toga dolar je pri kraju !! Kako li je americki ker postavijo pitanje " Kad ce da stigne humanitarna pomoc "........pogledajte slike iz amerike i sve vam je Jasno......okupirana-kolonijalisticka-zarazena-imperatorska polunacija bez istorije-kulture-tradicije.....samo kradu-ubbijaju-lazu....i njima je kraj ultra-blizu.....jos koji dan i djavolija izmisljotina zvana amerika tone-raspada i umire!!!!
Sreda 13.05.2015. 13:05
odbija se
Sreda 13.05.2015. 13:12
Шта ово го-вно сатанистичко замишља да је? Да може тек тако одлучивати о нечијим судбинама?! Много се умислио, време је да га неко спусти на земљу!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online