Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 06.02.2015.
10:06
Beta A

Rusija zabrinuta novim odlukama NATO pakta

"Odnosi između Rusije i NATO-a "gotovo da su dostigli tačku zamrzavanja", izjavio je predstavnik Rusije u Alijansi Aleksandar Gruško.

endthelie.com
Odnosi Rusije i NATo alijanse su na tački zamrzavanja

- Zabrinuti smo jer NATO razmatra odluke donesene na samitu u Velsu u septembru prošle godine o zaštiti istočne strane Alijanse protiv navodne pretnje sa istoka - istakao je Gruško.

Prema njegovim riječima, na jučerašnjem sastanku ministara odbrane NATO u Briselu donete su odluke negativne po evropsku bezbednost i u formi vojnog planiranja i razmeštanja naoružanja.

- Pojedini možda smatraju da su ovo manje odluke o snagama NATO-a za brzo delovanje u obliku brigade koje će biti upotrebljene u slučaju krize u južnoj ili istočnoj zoni delovanja. Ukoliko bi analizirali trenutne vojne aktivnosti NATO-a, vidimo velike promene u vojnoj i političkoj situaciji, prvenstveno na granici sa Ruskom Federacijom, što će zahtevati izmene u našem vojnom planiranju kako bi se na efikasan način zaštitile zakoniti bezbednosni interesi Rusije - dodao je Gruško.

Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg izjavio je u četvrtak da su se ministri odbrane NATO-a saglasili da se odmah uspostavi najviše šest baza na istoku Evrope i da se ustanove snage od 5.000 vojnika kao odgovor na agresiju Rusije u Ukrajini.

Stoltenberg je na konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka ministara Alijanse u Briselu, rekao da su se Francuska, Nemačka, Italija, Španija, Poljska i Velika Britanija saglasile da će preuzezi vođstvo u formiranju snaga, koje će biti dostupne za reagovanje u roku do sedam dana od izbijanja krize.

- Doneli smo odluku od hitnom ustanovljavanju prvih šest multinacionalnih komandnih i kontrolnih jedinica u Bugarskoj, Estoniji, Letoniji, Litvaniji, Poljskoj i Rumuniji", istakao je Stoltenberg.

Prema njegovim rečima, u slučaju izbijanja krize, biće osigurano da od početka nacionalne i snage NATO mogu da deluju jedinstveno.

Stoltenberg je izneo jasan stav da je formiranje kolektivne odbrane odgovor na, kako je rekao, rusku vojnu agresiju u Ukrajini.

POVEZANE VESTI

Petak 06.02.2015. 11:22
''Stoltenberg je izneo jasan stav da je formiranje kolektivne odbrane odgovor na, kako je rekao, rusku vojnu agresiju u Ukrajini''. Колико до јуче и сами су тврдили да у Украини нема војске Русије, а сад мељу о некој агресији. Главни циљ Америке је, гурнути Европу у рат против Русије, по било коју цену.
Petak 06.02.2015. 10:49
lepo od nazi zapada da cackaju mecu po perecu.gusenice ce poravnati EU do lamansa.he he.
Subota 07.02.2015. 02:00
marsiraju , marsiraju .... i sire se , sire se
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online