Ponedeljak 10. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Utorak 18.02.2014.
08:44
Beta A

Venecuela proteruje diplomate SAD

Ministar spoljnih poslova Venecuele Elijas Haua rekao je da američke diplomate imaju 48 sati da napuste teritoriju Venecuele.

Bori se protiv ''fašističkog napada'': Nikolas Maduro
 

Haua je naveo da su "sluzbenici konzularnog odeljenja ambasade SAD išli po univerzitetima pod 'izgovorom' da su tu radi dodeljivanja viza".

U saopštenju se ne kaže koliko američkih diplomata mora da napusti zemlju, ali se navodi da je predsednik Venecuele Nikolas Maduro naložio je izbacivanje troje diplomata ambasade SAD zbog zavere organizovanja drzavnog udara.

"Ambasada je uglavnom raspoređivala operativce po univerzitetima koji su postali epicentri nasilja i protesta, a iza toga leži namera da se uspostavi kontakt s vođama koje vrbuju za obuke i formiranje omladinskih organizacija preko kojih se promoviše nasilje", navodi se u saopštenju.

Haua je rekao da se "Venecuela suočava s fašističkim napadom koji vode grupe obučene za izazivanje nasilja" i da "niko ne može da traži od Venecuele da se suzdrži od reagovanja pred ovim epicentrima nasilja fašističkih grupa".

To je "klasična šema za potpirivanje 'pasjeg rata' koji poslednjih godina bukti u mnogim zemljama", ocenio je Haua.

U saopštenju se navodi da je "šef države naložio ministru spoljnih poslova Elijasu Haui da troje diplomata američke ambasade proglasi za persone non grata, međutim nije otkrio o kojim diplomatama je reč".

POVEZANE VESTI

Utorak 18.02.2014. 08:56
bravo!!! tako se postupa sa stranim plaćenicima.
Utorak 18.02.2014. 08:57
Srbija nije ni u krugu juznoamerickih ili bliskoistocnih drzava. Te drzave slobodno razmisljaju, postoji razum, intelekt kako da se dodje do resenja. Mi dobivamo gotovo resenje, samo se portparoli Brisela i Vasingtona menjaju. Mi mozemo kao kolonija da se nadjemo u trecem krugu sa ostalim kolonijama Afrike tako da kad bude potreba skocit cemo i sa solitera ako zatreba, tako bar rece Kisindzer. Takodje rece i da se mladi ljudi pripremaju vec godinama za rat protiv Rusije i Kine, da ce mladi puni odusevljenja zapadom da drze ambasadorski barjak, mozda i srbski, ali ce resurse i plen da dele kolonijalfasisticki mentori.Steta da Srbija nema deo i u Juznoj Americi, da i tamo sluzi mentore.
Utorak 18.02.2014. 09:51
Bas ovko je ceda iglica stigao na svoj tron. Od studenta do politicara s pomoc amera. Ista sema
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online