Utorak 11. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 05.06.2013.
02:22
Vesti A

Bande tinejdžera terorišu Melburn

Dok su policajcima u prošlosti najveće probleme pravile organizovane mafijaške grupe, čuvarima reda u Melburnu najveće glavobolje zadaju bande tinejdžera koje tororišu nedužne građane.

Članovi maloletničke bande u akciji

Specijalne jedinice za borbu protiv oružanih pljački priznaju da su bande maloletnika odgovorne za čak 80 odsto slučajeva u kojima su oni angažovani.
Banda Ubi svoje rivale nalazi se u centru policijske istrage, pošto su naoružani noževima, sabljama, mačetama, motkama i šrafcigerima pljačkali benzinske pumpe, restorane brze hrane, prodavnice, hotele i supermarkete. Ovu bandu čine osobe stare između 13 i 20 godina, a članove regrutuju u školama.


Jedan 17-godišnjak iz bande Ubi svoje rivale izveden je pred Dečji sud u Melburnu gde je optužen za 78 krivična dela, među kojima 21 oružana pljačka, koje su se odigrale između marta i maja meseca, tokom kojih je ukradeno 30.000 dolara,

KYR seje strah

 

Predstavnik policije Viktorije navodi kako je KYR maloletnička banda odgovorna za više od 80 odsto svih naoružanih pljački koje je specijalna jedinica Embona ispitivala tokom poslednjih 18 meseci. Kako bi pojedini ranije osuđenih članovi bande uskoro trebalo da izađu iz zatvora, strahuje se da će ponovo početi da haraju.


Na snimcima sigurnosnih kamera, u posedu policije, vide se članovi KDžR bande koji su opljačkali prodavnice na Džilong roudu u Bruklinu, naoružani mačetama i noževima.

cigarete, alkohol i mobilni telefoni.


Na sudu se čulo da je jedan od žrtava maloletničke bande udaren u glavu pištoljem pošto je morao da im preda novac, dok se koleginica napadnutog od straha onesvestila.


U još jednom incidentu članovi kriminalne grupe su 14-godišnjoj devojčici držali nož pod grlom, dok je optuženi tinejdžer pištolj držao na čelu vlasnika hotela, tražeći da preda novac. Ženu koja je pokušala da telom spreči tinejdžera kako joj ne bi ukrao kola, prestupnik je namerno oborio vozilom.


Tinejdžer koji iz pravnih razloga ne može da bude identifikovan, optužen je da je naoružan pištoljem ušao u supermarket Kols i povikao "Pljačka, svi na pod!", posle čega je terorisao dvadesetak zaposlenih i mušterije koje su se tamo zatekle. Napao je čuvara i ukrao kola menadžera prodavnice.


Sudija Belinda Volnigton odbila je pravo jednom tinejdžeru da se brani sa slobode jer predstavlja "neprihvatljiv rizik" po okolinu.


- Osumnjičeni ste za teška krivična dela dovođenja ljudi u opasnost i to nasiljem koje je više nego šokantno. Krivična dela za koja ste optuženi su podmukla i organizovana - rekla je sudija Prekršajnog suda.


Na sudu se čulo da je tinejdžer sa saučesnicima, uz pretnju oružja i mačeta, opljačkao osam lokala tokom jedne noći, 7. maja ove godine. Kriminalna dela su izveli od Bruklina na zapadu Melbruna sve do Čedstona na istoku.


Devet dana kasnije isti maloletnik je sa kompanjonima počinio još osam pljački u Port Melburnu, Nortkotu, Ričmondu, Ferfilfu, Rezervoaru, Hajpointu i Midl Parku.

Crna statistika

 

Najveći broj maloletničkih prestupa počinjen je protekle godine na području užeg Melburna (3.285), zatim Dandenogu (1.890), Ringvudu (1.379), Sanšajnu (1.219) i Hajdelbergu (1.139).

POVEZANE VESTI

Sreda 05.06.2013. 12:10
... iz bande Ubi svoje rivale... ------------------------------------ Писац текста Кристијан Голубовић
Četvrtak 06.06.2013. 02:28
fina neka deca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online