Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.04.2011.
16:51
Vestionline A

Princ Vilijam neće poklone, hoće pare

Princ Vilijam i Kejt Midlton umesto svadbenih poklona očekuju novčane donacije koje će biti upotrebljene za različite humanitarne svrhe. Neki ipak spremaju darove, pa će jedna južnoafrička lou kost aviokompanija mladencima pokloniti - krdo krava.

Princ Vilijam i njegova izabranica Kejt Midlton
 

Šta pokloniti mladencima koji imaju sve? U slučaju princa Vilijama i Kejt Midlton odgovor glasi: dajte donaciju.

Novo doba zahteva drugačije manire, pa i drugačije poklone.

Vilijam i Kejt će dobiti i nekoliko pravih poklona

 

Od stanovnika Velsa, gde su proveli poslednje dve godine zbog Vilijamovog angažovanja kao pilota RAF-a, dobiće specijalno dizajniran komad velškog kristala.


Jedna južnoafrička lou kost aviokompanija odlučila je da, u duhu afričkog svadbenog običaja "lobola", porodici Kejt Midlton pokloni krdo krava. Kompanija Kulula je saopštila da će krave kupiti u Velikoj Britaniji i isporučiti ih kraljevskom paru, pod uslovom da Kejtini roditelji prihvate "rogati" dar.


Kanadska vlada, koja je poznata po velikodušnim svadbenim poklonima članovima britanske kraljevske porodice, obelodaniće svoj poklon na dan samog venčanja.

 

Već je poznato, međutim, da je kanadska provincija Alberta poklonila 25.000 kanadskih dolara (18.000 evra) za sedam skloništa za mlade beskućnike.

Princ Vilijam i njegova izabranica ne maštaju o sobi ispunjenoj skupocenim darovima. Njima ne treba krevet od javorovog drveta koji su na poklon od kanadske vlade dobili Vilijamovi roditelji, princeza Dajana i Princ Čarls, kada su se venčali 1981.

Ne treba im ni servis od 20 srebrnih tanjira sa ugraviranim datumom venčanja, poklon od Australije za istu tu priliku.

Mladi kraljevski par zamolio je sve one koji žele da im nešto poklone da to učine putem donacije u fond, kojim se finansira 26 humanitarnih i drugih organizacija.

Većina ovih organizacija nalazi se na teritoriji Velike Britanije, ali ima i onih koje su u zemljama Komonvelta, kao što su grupa za pomoć postradalima u zemljotresu u novozelandskom gradu Krajstčerč, Kanadska obalna straža i Australijska leteća lekarska služba.

Pojedine organizacije koje će dobiti novac od "svadbenih" donacija upućuju na Vilijamovu vojničku karijeru. Naime, nekoliko njih pruža finansijsku podršku britanskim vojnicima i njihovim porodicama, poput Udruženja udovica vojnih lica.

Princu Vilijamu su, takođe, posebno važne humanitarne akcije u Africi, što se može videti iz činjenice da želi da pomogne projekte Londonskog zoološkog društva u spašavanju crnog nosoroga i afričkog slona od izumiranja.

Kraljevski par je odlučio da pruži podršku i deci kroz dobrotvornu organizaciju koja radi sa mladima u stvaranju okruženja bez nasilja i zlostavljanja. Kako prenosi agencija AFP, novac od donacija biće distribuiran kroz fondaciju koju su Vilijam i njegov mlađi brat Hari zajedno osnovali.

Princ Hari na venčanju sa bivšom devojkom

 

Princ Hari

Princ Hari će na venčanje svog brata Vilijama i Kejt Midlton povesti svoju bivšu devojku Čelsi Dejvi, preneli su danas mediji.

 

Princ Hari i Dejvijeva su navodno raskinuli prošlog juna, ali magazin "Pipl" navodi da se njeno ime ipak nalazi na listi zvanica. Veruje se da će Dejvijeva otići sa Harijem i na privatni prijem posle venčanja, gde će on održati govor.

 

U međuvremenu, Džejms Hjuit, bivši ljubavnik princeze Dajane, izjavio je danas da bi Dajana bila "veoma ponosna" na svoje sinove i da bi podržavala njihove veze.

 

Venčanje veka, kako britanski mediji nazivaju predstojeći događaj, održaće se u petak 29. aprila u prisustvu 2.000 gostiju, među kojima će biti i Bekamovi, Gaj Riči i Elton Džon.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online