Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 07.11.2010.
05:43
Vestionline A

"Đinđić ubijen zbog hapšenja Zemunaca"

Bivši američki ambasador u Beogradu Vilijam Montgomeri "veruje" da je bivši srpski premijer Zoran Đinđić "potpisao smrtnu presudu kada je doneo odluku da uhapsi Legiju i vođe zemunskog klana". "Takođe znam da je u to vreme politička atmosfera u zemlji bila zatrovana," rekao je Montgomeri u intervjuu za beogradski "Press".

Vilijam Montgomeri

Prema njegovim rečima, "popularnost Đinđića i njegove stranke je opadala, a to je moglo da doprinese Legijinom osećaju da može da izvede atentat i da se izvuče bez posledica".

"Naravno, čuo sam dosta spekulacija, ali nisam video ništa što bi podržalo takve optužbe", rekao je Montgomeri.

On nema nijedan uverljiv dokaz o Đinđićevoj fascinaciji ljudima "koji žive s one strane", ali je stekao "takav utisak iz različitih komentara koje je iznosio" tokom njihovih dugih razgovora.

"Bio je hrabar čovek, spreman da se suprotstavi pretnjama, a kada je to neophodno, i da stvara sebi neprijatelje", ocenio je Montgomeri.

Prema njegovim rečima, "opreznija osoba bi uzela dodatne mere obezbeđenja kada je postalo jasno da zemunski klan želi da ga ubije".

"Takva je bila njegova ličnost. Snažna, ali je zbog toga snosio fatalne posledice", ukazao je Montgomeri.

Evropa ili Kosmet

 

Upitan o problemu Kosova i Metohije, Montgomeri je napomenuo da, posle odluke Mešunarodnog suda pravde i rezolucije pred Skupštinom Ujedinjenih nacija, "apsolutno" ne vidi da postoji ikakva akcija kojom bi situacija oko Kosmeta počela da se vraća u suprotnom smeru.


"Srbija može da demonstrira svoju ljutnju, ali ne može da promeni situaciju", ukazao je Montgomeri.
 

Ako Srbija želi da bude pozvana u Evropsku uniju (EU), smatra Montgomeri, ona "neće morati direktno da prizna nezavisnost Kosova, ali će morati u potpunosti da normalizuje odnose sa njim."


"Dakle, odgovarajuće pitanje za političare nije da li će priznati nezavisnost Kosova, već da li će podržati proces normalizacije odnosa," objasnio je Montgomeri.


Neki partijski lideri već su pokazali volju da to urade, podsetio je Montgomeri, koji pretpostavlja da će i ostali da ih isprate u tome, ali naravno neće svi.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.11.2010. 07:37
Ха-ха-ха... Каква шарена лажа.... Па нашли сте подобнијег створа (тадића) па вам ђики више није био потребан са тим што је онај за овог био патриота на квадрат!!!! Тако ми макар сада изгледа...
Nedelja 07.11.2010. 08:23
Potvrdjuje se da nisu bez osnova price da su neki strani ambasadori umesani u atentat.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online