Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 25.10.2010.
19:50
Vestionline A

Za 3 događaja policajcima milion evra

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je oko 100 miliona dinara (blizu milion evra) koštalo angažovanje policije za obezbeđenje Parade ponosa, večitog derbija i posete američkog državnog sekretara Hilari Klinton, ne računajući nagradne povišice plate policajcima i štetu na vozilima i opremi.

Paradu ponosa u Beogradu je obezbeđivalo 5.600 policajaca, posetu Hilari Klinton 4.000, a fudbalski derbi Crvena zvezda - Partizan 4.306 policajaca, rekao je Dačić novinarima.

Ima li dovoljno novca za policiju i dovoljno policije za bezbednost?: Ivica Dačić


 

Dačić je izjavio da je obezbeđenje derbija koštalo policiju oko 50 miliona dinara.
Izuzetno sam zadovoljan da je derbi odigran, rekao je Dačić, uz konstataciju da je nekoliko dana uoči te utakmice sva odgovornost bila prebačena na policiju.

"Svi su dolazili ovde po mišljenje, da se vidi da li može da se igra. Stisli smo petlju i odlučili da se utakmica odigra, želeći da klubove i fudbalsku organizaciju nateramo da sa nama budu organizatori i aktivni učesnici", izjavio je Dačić.
 

On je konstantovao da se pokazalo da je moguće postići dogovor Fudbalskog saveza, navijača i policije.

Dačić je ocenio da nije rešenje da se utakmice u Srbiji održavaju pod tolikim nadzorom policije, već u jasnim pravilima igre, donošenju zakona i njihovom sprovođenju.

Svaka drugačija odluka u slučaju derbija bila bi prihvatanje kapitulacije pred problemom, rekao je Dačić.

On je izjavio da se problem huliganstva ne rešava policijom, već da bi cilj trebalo da bude sklanjanje ograde sa fudbalskih stadiona i usvajanje zakona, "pa svako neka proceni da li se isplati da provede nekoliko godina u zatvoru".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.10.2010. 19:54
Parada Ponosa najskuplja. Neka troškove plati Boris Tadić i njegovi finansijeri. To je on hteo a ne mi. A gde su uračunate one pare koje su date učesnicima Parade, po 40 evra, koliko da prave gužvu i da Parada ne propadne?
Ponedeljak 25.10.2010. 20:03
ministar unutrasnji "nemira" je demonstrirao silu u vise navrata. parada policajaca je definitivno uspela. prepoznatljivi maniri crnog doba njegove tadasnje i sadasnje vladavine. zahvaljujuci samom sebi sto poseduje dosije o svakom po naosob politicaru. j...ih peti oktobar. eto zasto su mnoge stvari bile na "leru". dok se vrsio napad na policijsku stanicu i pljackale banke on se smejao iz svoje udobne fotelje. evo njegovih ne pet minuta nego postace pantelijski politicar. mnogo zna a do promena u vlasti i opoziciji nece nikada doci. zato sto on mnogo zana.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online