Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.02.2019.
13:40
Vestionline, Tanjug A

Drecun: Priština stavlja Beograd pred svršen čin

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je, povodom usvajanja statuta rudarskog kombinata "Trepče", da prištinske vlasti hoće Srbiju da stave pred svršen čin - da pravnim nasiljem opravdaju priču da je to njihovo i da o tome ne može da se razgovara kada budu nastaviljeni razgovori Beograda i Prištine.

youtube.com/N1
Milovan Drecun

- Sve ovo što se dešava jeste pokušaj da se jednim političkim i pravnim nasiljem nametne stav da, od trenutka jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, sve ono što su privredni resursi u vlasništvu države Srbije postaje vlasništvo lažne države Kosovo i to pokušavaju da urade i na severu KiM - rekao je Drecun.


Podsetio je da je kosovski predsednik Hašim Tači rekao da, kada je reč o razgovorima o konačnom statusu KiM, albanska strana apsolutno neće pregovarati o "Trepči" i hidroelektrani "Gazivode" - da to treba da bude njihova imovina.

- Oni sada hoće da nas stave pred svršen čin, da tim pravnim nasiljem nekako opravdaju priču da je to njihovo i da o tome ne može da se razgovara kada se bude nastavilo s razgovorima - rekao je Drecun.

Kako je istakao, statut "Trepče" je usvojen jednostrano i na jednonacionalnoj osnovi, bez uvažavanja interesa srpskog naroda.

- Oni fizički ne mogu da uspostave kontrolu nad tim kombinatom, tome će se srpski narod, radnici ''Trepče'' sigurno suprotstaviti, ali mogu da ometaju poslovanje tog kombinata i time dodatno ugroze opstanak srpskog naroda jer ogroman broj ljudi živi od toga - rekao je Drecun.

Govoreći o inicijativi o ujedinjenju severne i južne Kosovske Mitrovice, koja dolazi od strane Albanaca, Drecun je istakao da Albanci prvo treba da omoguće uslove da se svi Srbi proterani iz južnog dela Kosovske Mitrovice vrate i da mogu bezbedno da nastave da žive tamo, a onda da govore o drugim stvarima.

- Albanci koji su otišli tokom ratnih dešavanja iz dela severne Mitrovice su se vratili na sever, ali se Srbi uopšte nisu vratili u južni deo Kosovske Mitrovice. Neka prvo to urade, a onda da govore o nekim drugim stvarima. Volja srpskog naroda koji živi na severu KiM sigurno nije da se Mitrovica ujedini, a to ujedinjenje bi značilo potpuni nestanak srpskog naroda sa severa KiM -  rekao je Drecun.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online