Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.03.2018.
19:28
Vestionline, Tanjug A

Odata pošta ubijenom premijeru: Porodica i DS na groblju, LDP u "Šetnji za Zorana"

Članovi porodice Zorana Đinđića, predstavnici Demokratske stranke i građani položili su danac cveće i vence na grob ubijenog premijera u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Tanjug
Porodica Zorana Đinđića i pripadnici Demokratske stranke na Novom Groblju

Cveće su položili supruga Ružica Đinđić i sin Luka, dosadašnji predsednik DS-a Dragan Šutanovac i članovi te stranke Slobodan Milosavljević, Branislav Lečić, Nada Kolundžija i Goran Ćirić. 

Poštu Đinđiću odao je i predsednik Nove stranke Zoran Živković, koji je posle njegovog ubistva bio premijer i predsednik Demokratske stranke. Poručio je svima koji u Srbiji žele da rade nešto za opšte dobro da se prisete šta je govorio i radio Đinđić i ocenio da bi mnoge stvari bile bolje da je Đinđić živ. 

Rekao je da još nije sudski dokazano ko su inspiratori ubistva ali i naveo da jedini koji su imali interes, direktan motiv i mogućnost da to organizuje je "klan Milošević". Na pitanje koga ubraja u "klan Milošević Živković je rekao:

Tanjug
Cveće položio i Zoran Živković, lider Nove stranke

 - Njegova prodica, saradnici, to su oni koji su sa njim bili u koaliciji tada, nekad su se zvali radikali danas naprednjaci. To su mafijaške strukture koje su bile oko te porodice to je bilo očigledno, oni su imali direktan motiv, direktan kontakt sa izvršiocima i sredstva da fiansiraju to prljavo delo.

Dodao je da u to nema nikave sumnje, ali i da nema dokaze koji su validni za sud.

Tanjug
 

Pre toga, članovi DS položili su vence na platou kod Trga Republike, a novinarima se obratio član DS-a Zoran Alimpić, koji je podsetio da je upravo na tom mestu Skupština grada 2004. odala poštu Đinđiću, što je, dodao je, bilo propraćeno "velikim otporom tadašnjih koalicionih partnera, ali i tadašnje opozicije". 

- Zoran Đinđić je bio prvi demokratski izabran gradonačelnik Beograda i prvi demokratski premijer, ubijen je u političkom atentatu radeći kao premijer i građani Beograda i Srbije će mu uvek odavati poštovanje - rekao je Alimpić i dodao da je Đinđić postavio ideologiju DS kojom se ta stranka i dalje vodi.

Tanjug
Šetnja za Zorana

Šetnjom od sedišta LDP - a do Aleje velikana na Novom groblju predstavnici te stranke su zajedno sa grupom građana odali poštu premijeru i lideru DS Zoranu Đinđiću, ubijenom na današnji dan 2003. godine. 

U "Šetnji za Zorana" učestvovao je predsednik LDP - a Čedomir Jovanović koji je, nakon odavanja pošte u dvorištu vlade na mestu gde je ubijen Đinđić, rekao da je petnaest godina bez Đinđića kao večnost, "a opet tako malo za sve one poslove koje smo zajedno sa njim radili". 

- Činjenica da ga nema, a da smo svi mi ovde, ne govori samo o našoj ličnoj privrženosti, svemu onom što on simbolizuje, nego i istini koja je jedini odgovor na pitanje šta je tajna svega onog pod čime se danas podrazumeva da govorite kada mislite na Đinđića - istakao je Jovanović.

On je dodao da je današnja šetnja, šetnja za Srbiju "u kojoj ćemo se jednog dana sresti sa njim"

- To je ona zemlja na koju je mislio kada je rekao videćemo se u budućnosti - naglasio je Jovanović.  

Kolona se kretala trasom Simina ulica - Terazije - dvorište Vlade Srbije - Aleja velikana. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online