Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.03.2018.
09:55
rs.n1info.com A

Božović: Demokratska stranka ima samo još jednu šansu...

Bivši predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Beogradu, Balša Božović, najavio je da će celokupno rukovodstvo stranke u nedelju podneti ostavke zbog lošeg rezultata na izborima u glavnom gradu. U narednih nekoliko meseci biće jasno da li će DS opstati, kaže Božović i upozorava da ta stranka više nema pravo na grešku.

www.mc.rs
Balša Božović

Etika odgovornosti umesto etike namera

Božović kaže da je ohrabren jučerašnjom sednicom Glavnog odbora DS-a posle koje je saopšteno da će predsednik stranke Dragan Šutanovac i celokupno rukovodstvo u nedelju podneti ostavke. "Onda se nadam da ćemo analizirati duboko šta se desilo i ovu dramatičnu poruku koju su građani beograda poslali DS-u", rekao je Božović.

U narednih nekoliko meseci biće, kako kaže, jasno da li će Demokratska stranka opstati i nastaviti da bude najmodernija snaga u Srbiji.

- Mislim da nije suština u tome da DS iz izbornog poraza u izborni poraz, menja rukovodstvo i lidera, da promene budu kozmetičke. Prevashodno je važno da DS napravi suštinsku promenu - kada etiku namera zameni etikom odgovornosti, kada se ne budemo žalili okolnostima u kojima radimo, već i njih ukalkulišemo u plan za ostvarenje ciljeva", poručio je on, izrazivši uverenje da je DS potreba građana čije interese mora da štiti.

- Da li će DS biti veliki faktor u budućnosti, zavisi od toga da li će shvatiti potrebe građana u budućnosti. DS ima samo još jednu šansu i treba pametno da je iskoristi - istakao je doskorašnji predsednik Gradskog odbora demokrata.

Potrebna jedna prodemokratska lista

Božović kaže da se DS lavovski borio u kampanji za beogradske izbore, ali smatra da su birači poslali jasnu poruku da je postojala potreba za jednom prodemokratskom listom koja će se suprostaviti Aleksandru Vučiću.

Veruje da bi čak i lista oko Dragana Đilasa, koja je bila drugoplasirana na izborima, ostvarila bolji rezultat da je izašla zajedno sa ostalim prodemokratskim opozicionim strankama.

- Građani su jasno stavili do znanja, možda čak iako smo imali isti program, da su kredibilniji bili oni koji su se udruživali na politici koja je branila građane od svega ovoga što im je uradila vlast SNS u poslednjih šest godina - ocenio je on.

Božović kaže i da je ohrabren pozivom stranaka i pokreta okupljenih oko Dragana Đilasa, o pravljenju jedne prodemokratske jake kolone koja bi se suprostavila Vučiću na narednim parlamentarnim izborima.

Ko razgovara sa Vučićem...

On je takođe obacio bilo kakvu mogućnost dijaloga opozicije sa Vučićem, ocenjujući da svako ko danas iz opozicije razgovara sa Vučićem - ili ima ličnu korist ili je naivan.

Komentarišući medijske spekulacije da bi gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić, posle nedavnih izbora, mogli da dobiju ministarska mesta u Vladi Srbije, Božović je ocenio da je to "nagrada za dobro obavljen posao" rušenja u Savamali.

Poručio je i da će DS nastaviti da se bori za interese Beograđana, uprkos tome što nije prešla cenzus.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online