Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 18.01.2018.
18:01
E.V. A

"Crna ruka" skida srpske glave

Zna se ko je pravi gospodar Kosova. To nisu ni Tači, ni Haradinaj, već Kadri Veselji i to svi koji poznaju situaciju na Kosovu dobro znaju, rekao je na konferenciji za novinare Aleksandar Vučić povodom ubistva Olivera Ivanovića.

EPA/Sandra Balsells
Ogrezli u zločinima: Pripadnici OVK

Funkcioner SNS-a Milovan Drecun, kazao je da prave informacije o ovom zločinu treba da daju Kadri Veselji, ali i Vašington.

Kako je izjavio Drecun, po nekim nagoveštajima, istraga na Kosovu je usmerena u pogrešnom pravcu.

- Dilema je da li je ubistvom Ivanovića završen posao ili treba da bude početak realizacije nekog novog plana koji treba da destabilizuje sever Kosova - pita se Drecun.

Izjavio je da je jasno ko ima informacije o ubistvu i da ih treba tražiti od Kadrija Veseljija, predsednika prištinskog parlamenta za koga kaže da je bivši šef Tačijeve ilegalne službe Šik.
- Šik raspolaže saznanjima ko stoji iza ubistva, ko su izvršioci, nalogodavci. Oni više godina pokušavaju destabilizaciju severa Kosova - tvrdi Drecun.

Zajednička fotografija

Nakon izjave predsednika Vučića, na društvenim mrežama se pojavila zajednička fotografija Kadrija Veseljija i aktuelnog gradonačelnika Kosovske Mitrovice, Gorana Rakića. Veruje se da je fotografija najverovatnije nastala u vreme kada je dogovarana koalicija PDK, AAK ( Ramuša Haradinaja) i Srpske liste, koja učestvuje u radu vlade Kosova.

Kadri Veselji, kojeg je predsednik Srbije označio kao pravog "gospodara Kosova", lider Demokratske partije Kosova (PDK) od kada je njegov bliski prijatelj Hašim Tači izabran za kosovskog predsednika. Beogradu je nedavno poručio da se Albanci "neće zaustaviti do Niša", ako "Srbija pokuša da se vrati" na KiM. Reč je o bivšem šefu ozloglašenog Šika, koji je delovao u okviru OVK, a za koje se spekuliše da stoji iza politički motivisanih ubistava nakon rata na Kosovu. Ta obaveštajna služba je zvanično ugašena 2008, ime Veseljija se pored Tačija pominje u izveštaju Saveta Evrope o trgovini ljudskim organima na Kosovu, u periodu 1998-1999. godine. Inače, Veselji je u Švajcarskoj navodno 2009. osnovao firmu kao srpski državljanin, a prema pisanju medija, kao jedan od komandanata grupe "Crna ruka" zajedno sa Tačijem i Džavidom Haljitijem učestvovao u kidnapovanjima i ubistvima Srba, ali i neposlušnih Albanaca.

Prema tim informacijama, on je zajedno sa još nekim pripadnicima OVK uticao na zaštićene svedoke pred Tribunalom u Hagu, zastrašivao ih i organizovao njihova ubistva. Tvrdi se da je četvoricu lično likvidirao.

"Blagajnik" terorista

Navodi se i da je bio član Albanske informativne agencije, koja je delovala u okviru FARK-a, albanske oružane formacije samoproglašene Republike Kosovo, u kojoj su bili pretežno bivši oficiri JNA i radnici DB-a i MUP-a albanske nacionalnosti. Veselji je predmet brojnih istraga. U izveštajima Komisije EU o ekonomskoj situaciji u ratu "Republike Kosovo" označen je kao glavni "blagajnik" terorista. Grupa koju je kontrolisao navodno se bavila trgovinom rod droge do ljudskih organa, a kontroliše i dva glavna postrojenja za preradu maka u heroin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online