Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.01.2018.
16:10
Vestionline, Tanjug A

Brnabićeva za Ekonomist: Vučić gura sve liberalne stvari u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je taj koji gura sve istinski liberalne stvari u Srbiji, izjavila je premijerka Ana Brnabić ocenivši da je on načinio "hrabar potez" kada je nju imenovao za predsednicu srpske vlade.

Tanjug
Ona nema partiju iza sebe: Ana Brnabić i Aleksandar Vučić

Ana Brnabić je u opširnom intervjuu za londonski "Ekonomist Radio" rekla da nikada nije upoznala nekoga ko toliko naporno radi na sebi.

- On razume greške koje je pravio u prošlosti, greške koje danas pravi, uči i unapređuje. To je osobina za divljenje koju bi trebalo da ima više političara na Balkanu. Mislim da svi možemo od njega da učimo - rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je, kada se pridružila Vladi Srbije u avgustu 2016. kao ministarka za javnu upravu i lokalnu samoupravu, shvatila da je veoma lako raditi sa Vučićem.

Na pitanje da li je "liberalnija" od njega, Brnabićeva je rekla da je "svakako tako na površini", ali da je nemoguće to porediti jer, kako je objasnila, ona nema toliku moć.

- Ja nemam jaku političku stranku iza sebe. Imam njihovu podršku u parlamentu, ali ja nisam član stranke, pa je meni lakše da budem liberalnija. S druge strane, on je taj koji je gurao sve istinski liberalnije stvari u Srbiji - rekla je Brnabićeva.

Kao primer, navela je da je Vučić stao iza Briselskog sporazuma ističući da je zbog toga bio žestoko kritikovan.

Premijerka je istakla i da se Vučić zalagao za "veoma nepopularne, ali veoma potrebne, mere finansijske konsolodacije", kao i da je podržao Zakon o radu.

Posebno je naglasila da je Vučić bio taj koji je bio za prvu ženu premijera, koja je deklarisani pripadnik LGBT populacije.

Povodom kritika da je Vučić taj potez povukao jer je to bilo korisno za vladajuću koaliciju, Brnabićeva je ocenila da je "to lako reći", ali ne i učiniti u Srbiji.

- Mislim da je to bio hrabar politički potez, a da je danas lako kritikovati to kao pi-ar trik - rekla je Brnabićeva.

Upitana da li je oklevala kada joj je ponuđeno mesto premijera, premijerka je rekla da je njena jedina briga bila da nema dovoljno iskustva i da se pitala da li će moći da radi taj posao, a Srbija, naglasila je, nema vremena za gubljenje.

Ipak, Brnabićeva je rekla da je verovala u sebe i da je imala podršku predsednika Srbije, koji je prethodne tri godine bio premijer, čak i oblastima koje nisu njena jača strana.

- Mislim da brzo učim, mnogo se trudim i trudim se da promovišem Srbiju na najbolji mogući način. Mislim da činim veoma dobar tim sa predsednikom i da jedno drugome popunjavamo propuste veoma dobro - poručila je Brnabićeva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online