Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.09.2017.
12:39
KRIK, rs.n1info.com A

KRIK: Vulin nam rekao da je unosio po 9.000 evra u zemlju

Unosio sam devet po devet hiljada evra - tako ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovara na pitanje KRIK-a kako je u Srbiju dospelo 205.000 evra potrebnih za kupovinu stana a za koje Vulin tvrdi da je pozajmio od suprugine tetke iz Kanade.

A. Čukić
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin

Novinarka KRIK-a Bojana Pavlović kaže za N1 da joj je ministar prvi put odgovorio na ovo pitanje, koje oni već duže vreme postavljaju, a tvrdi da je izjavu uspela da zabeleži kao telefonski audio snimak.

Praktično to bi značilo da je više od 22 puta unosio po 9.000 evra.

Više o kupovini stana, tetkinoj pozajmici i uvredama koje na račun novinara, koji ispituju ovu temu, poslednjih dana putem saopštenja upućuje Pokret socijalista - na čijem je čelu ministar Aleksandar Vulin - od njega nije bilo moguće saznati. Vulin nije želeo da odgovara na novinarska pitanja na događaju kom je prisustvovao.

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije je, u toku provere imovine ministra Vulina, utvrdila da nije jasno iz kojih sredstava i na koji način je platio stan od 107 metara kvadratnih u Beogradu, zbog čega je sačinila izveštaj i prosledila ga Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Taj izveštaj je pre nekoliko dana objavila Mreža za istraživanje kriminala i korupcije.

Vulin je, kako piše u izveštaju, naveo da su da su on i supruga pozajmili 205.000 evra od njene tetke iz Kanade. Kao dokaz, predao je priznanicu s potpisom njegove supruge Nataše na kojoj je pisalo da je primila novac i da je rok za vraćanje deset godina. Potpisa tetke iz Kanade na priznanici nije bilo.

Tadašnja direktorka Agencije Tatjana Babić obratila se Carini i Upravi za sprečavanje pranja novca. Da je neko u zemlju uneo 205.000 evra u kešu, to ne bi moglo da prođe nezapaženo. Po zakonu je dozvoljeno da se preko granice neprijavljeno prenese maksimalno 10.000 evra, a za svaki veći iznos mora da se obavesti carina i da se objasni poreklo novca.

Ne postoji, međutim, zabeležen podatak da je bilo ko od supružnika Vulin, kao ni tetka iz Kanade, uneo novac u Srbiju. Ni Uprava za sprečavanje pranja novca koja evidentira novčane transakcije nije pronašla da je na njihove ili račun prodavca stana uplaćen pomenuti iznos, piše u izveštaju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online