Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.08.2017.
21:44
B92.net, Vestionline A

Vučić: Rekao sam jednom Editi Tahiri "hajde, izađi sada"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je rešavanje statusa Kosova jedno od ključnih pitanja. On se zahvalio svima koji učestvuju u dijalogu o tom pitanju i poručio da "ukoliko postoji i jedan odsto šanse da se to pitanje reši - onda vredi boriti se".

Tanjug/AP
Aleksandar Vučić "otvoreno" o Editi Tahiri, Kosovu, Makedoniji... nema skrivenih reči

- Ako neko misli da ne treba da se borimo i da to treba da ostane kiparski model, odnosno da taj konflikt traje i narednih 100 - 200 godina, onda ću vam reći da ustvari ne brinete o svojoj deci, o budućnosti naše dece i ove zemlje - rekao je Vučić za RTS. 

Vučić nije želeo da komentariše izjavu kosovske ministarke za dijalog Edite Tahiri da nema pomirenja bez izvinjenja Srbije za "rat i genocid". 

- Izgubi svaki smisao ako uđete u neku vrstu komentarisanje njenih izjava. Jednom sam joj rekao na pregovorima u Briselu - "hajde, izađi sada", i morala je da izađe. Nisam hteo da nastavljam razgovor, jer, ponekad nema smisla da slušate i da odgovorate, bolje da ćutim i da ništa ne kažem - rekao je Vučić. 

Vučić je naglasio da je za Srbiju lekovito i važno da se razgovara o Kosovu.

On je dodao da "veliki Evropejci", među kojima je kao "eksperte" naveo Pajtića, Jeremića i Jankovića, "sa svih toplih mora ovoga sveta, dok neko radi 20 sati i bori se za svoju zemlju, nagoveštavaju da ja konačno moram da učinim nešto što sam nekome obećao zbog čega su me doveli na vlast".

- Ti ljudi ništa ne razumeju, razlika između mene i njih nije samo u poverenju naroda, već i u tome što ja danas ne radim ni za kakve izbore. Mene nikakvi izbori više ne interesuju, na svim izborima sam pobedio najubedljivije moguće, što se neće ponoviti, što se nije dogodio u savremenoj srpskoj istoriji, i na parlamentarnim više puta i na predsedničkim - rekao je Vučić. 

Vučić je naglasio da sada radi za svoje političko nasleđe i da se bori za budućnost ove zemlje. 

- Zato hoću da razgovaramo i rešimo problem koji je nerešen i koji mnogima izgleda kao nerešiv - rekao je Vučić. 

Predsednik Srbije naglasio je da uvek isto govori u Moskvi i Vašingonu i Briselu, ali da, za razliku od njih, neće da se krije ispod stola već da rešava probleme. 

- Hoću da imamo mir za našu decu, hoću da im obezbedimo budućnost. Nema nigde sredine da budemo normalni, da šititimo svoje interese, da ne budemo ekstremisti. Takva Srbija jedina može da pobeđuje, da budemo odgovorni, pristojni, normalni - rekao je Vučić dodajući da je čuo različita mišljenja među kojima je i ono da se zatvore granice prema MAkedoniji. 

Vučić je naglasio da nikada nije ništa loše rekao ni o kome ko učestvuje u dijalogu i da je čuo nekoliko pametnih konstatacija navodeći kao primer Mićunovića. 

- I spreman sam da o tome u širem i u užem formatu razgovaramo. A, Edita Tahiri, to nije važno - poručio je Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online