Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 20.03.2017.
09:05
Tanjug, Vestionline A

Preletačević na RTS-u: I sad Vučić treba nešto da priča - ljubi ga čika

Predsednički kandidat Grupe građana "Ljubiša Preletačević Beli, Beli - samo jako" Luka Maksimović predstavio se na javnom servisu.

facebook.com/Ljubiša-Preletačević-Beli
Ljubi čika Beli: Slogan Ljubiše Preletačevića

Njegovo predstavljanje proteklo je u tonu kakvom je započeo kampanju - šaljivo i kao parodiju na politički sistem, piše Tanjug.

Maksimović je, u ulozi Preletačevića, u ranije snimljenom video-materijalu odgovarao na brojna pitanja svog saradnika iza kamere, pa se tako dotakao tema MMF-a, statusa Kosova i Metohije, finansiranja kampanje, zašto je ušao u politiku... 

Suština je da ću krasti, ali...

Njegova glavna poruka, kako je nekoliko puta ponovio, jeste da želi da se "ovajdi", odnosno da ima ličnu korist, ali, kako je naglasio, i da novac daje narodu, da bi, na taj način, ostao 50 godina na vlasti. 

- Ja gledam da imam svoj lični interes, ali da dam i narodu. Suština je da ću krasti, da ću se vajditi, ali i da ću dati narodu. Tako treba raditi i tako smo namireni i mi i oni - rekao je Preletačević. 

Ko da više love

Upitan da li je tačno da ga finansira američki biznismen Džordž Soroš, Preletačević je odgovori da su dobrodošli svi oni koji daju novac. 

- Ko da više love, taj je dobrodošao. Nebitno je ko finansira. Ko je spreman da uloži novac u nešto što je dobro, taj je dobrodošao - rekao je Preletačević. 

Kao Tito - bez sikiranja

On je dodao i da je dobar prijatelj sa predsednicima SAD i Rusije Donaldom Trampom i Vladimirom Putinom, i poručio da želi, kako je rekao, da bude kao nekadašnji predsednik SFRJ Josip Broz Tito, "da pomiri i istok i zapad" kako bi se širila ljubav, a ne deca slala u ratove. 

- Treba da izađete na izbore, jako je bitno. Dosta ste sedeli kući, ništa niste radili. Suština je da sada uradite nešto novo i bitno, izađite 2. aprila na izbore i zaokružite broj pet: Ljubiša Preletačević Beli. Ljubi čika, bez sikiranje - poručio je Preletačević građanima Srbije. 

Bela osovina

Preletačević, koji je kandidat Grupe građana "Ljubiša Preletačević Beli, Beli - Samo jako", kazao je da je problem ostalih predsedničkih kandidata što ga ne smatraju realnim, ističući da će uskoro shvatiti da je jako realan. 

Kada je reč o statusu južne srpske pokrajine, Preletačević je rekao da će da napravi "toliko bajnu i sjajnu priču" da će Kosovo, kako je rekao, samo poželeti da se vrati. 

- Izvolite, možete da se vratite, ne samo vi, već i Bugarska, Grčka... Od Mađarske do Grčke da se svi ujedinimo - rekao je Preletačević, nazivajući to "Belom osovinom". 

Sva lova je kod čike

Preletačević se dotakao i odnosa prema Međunarodnom monetarnom fondu i naglasio da ih treba izbaciti. 

- Ne znam ko to drži. Lepo "out", izlaziš iz zemlje, a sva lova kod "čike". Narod zna da je lova kod mene, treba ti nešto, dođeš kod mene, pitaš treba mi za to i to, ja iskeširam sve iz džepa, odem proverim da li si to uradio i lepo - rekao je Preletačević ističući da su banke i krediti nepotrebni, jer se na ovaj način gradi i vraća poverenje među ljude. 

Samo jako! Ave Beli!

Kandidat Grupe građana "Ljubiša Preletačević Beli, Beli - Samo jako" pozvao je građane na kraju svog termina na javnom servisu da izađu na izbore i da zaokruže broj pet, sa porukom "Ljubi čika, bez sikiranja". 

On je kasnije na Fejsbuku povodom svog predstavljanja objavio: 

"Večeras ste imali priliku da vidite kako se banalizuje politika. Ostavio sam vam 5 minuta tišine da razmislite malo o svemu, prevodioci nisu mogli da prevedu pa su se menjali, RTS se ogradio od ''neistine'', a voditeljki ništa jasno nije bilo. I sad Vučić treba nešto da priča ljubi ga čika. SAMO JAKO! AVE BELI ! 5 !"

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.03.2017. 22:10
Evo Belog,niste ga zaboravili.Pa baš lepo takav lik..........................
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online