Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 14.03.2017.
19:55
informer.rs A

Vučić ide kod Putina, evo i zbog čega

U narednih dvadesetak dana premijer Srbije Aleksandar Vučić će se sastati sa Vladimirom Putinom. Glavna tema ovog susreta biće naoružavanje Vojske Srbije.

A. Čukić
Ruski predsednik i srpski premijer: Vladimir Putin i Aleksandar Vučić

Premijer Aleksandar Vučić ovog meseca ima izuzetno značajne susrete za nešu državu. Naime, nakon što se sastao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, Vučića očekuje sastanak i sa ruskim predsednikom Vladimirom Vladimirovičem Putinom, piše "Informer".

Kako tvrde izvori lista bliski premijeru, poseta Moskvi biće realizovana u narednih dvadesetak dana.

Ozbiljni razgovori

Glavna tema sastanka Vučića i Putina u Moskvi biće dalje naoružavanje Vojske Srbije. Prema rečima sagovornika, premijer je odlučio da zbog ovih važnih državnih poslova odloži predizbornu kampanju za predsednika.

- Vučić je odlučio da izbore trenutno potpuno ostavi po strani, jer su ovo jako važni sastanci za Srbiju. Vučić i Putin će potvrditi vojne sporazume i isporuku aviona i ostale opreme, ali se očekuje i razgovor o eventualnom proširenju paketa. O političkom podršci Rusije nije potrebno govoriti - prenosi izvor lista.

Ova saznanja indirektno je potvrdio i sam Vučić, koji je poručio da će tokom ove nedelje njegova predizborna kampanja biti na "stendbaju" zbog državnih poslova.

- Vodim računa o državnim poslovima. O tome govori i činjenica da ove nedelje neću imati stranačke skupove zbog puta u Sarajevo i Berlin. Svakako ne idem u Sarajevo da bih jeo ćevape, već da razgovaram sa svima o budućnosti regiona i kako da budemo pokretačka snaga čitave Evrope - rekao je Vučić.

Bratski odnosi

Bivši šef diplomatije Živadin Jovanović, na drugoj strani, ističe da su za Srbiju značajni dijalog i politički kontakti na najvišim nivoima s uticajnim zemljama.

- Ovakvi susreti uvek imaju blagotvorno dejstvo na razvoj ekonomske saradnje, ali i svih drugih oblasti, jer doprinose uravnoteženoj međunarodnoj poziciji i vojnoj neutralnosti Srbije. Vučićeve posete svakako će imati uticaja i na predsedničke izbore u Srbiji, kao i na političko raspoloženje birača jer one pokazuju kakvu podršku ima premijer - podvlači Jovanović.

I vojni analitičar Vlade Radulović smatra da aktuelna vlada ima jaku podršku Putina.

- Vučić može da računa na podršku Rusije, ne samo u formalnom smislu, već i na terenu, što pokazuje vojni sporazum i isporuka šest modernih aviona "mig 29" - zaključuje Radulović.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.03.2017. 07:39
Ukrajina je bila smrtonosna zamka za Putina, ali on je prozreo tu prljavu i nameštenu igru okrutnih krstaša i vešto je izbegao postavljenu zamku. Nije poslao armiju u Ukrajinu, kako su tražile napaljene srpske estradne patriote, jer bi to bio nedozvoljen upad jedne suvere države u teritorijalni integritet druge međunarodno priznate države, što bi Putina dovelo u velike nevolje i on bi bio optužen za izazivanje novog svetskog rata. Ne treba da bi gangsteri sa Vol Strita jedva dočekali taj ratni scenario. Putinovo strpljenje se danas isplatilo. Ukrajina je pred raspadom.Slučaj Ukrajine je pokazao njegovu doslednost i istrajnost. Ostao je veran porobljenom ruskom narodu u Ukrajini, nije ih izdao kao nesretni Milošević sve Srbe preko Drine, čvrsto je stao uz njih, pošto su oni bili odlučni u svojoj borbi za nezavisnost i suverenost, protiv nac-ističkog režima u Kijevu. Istovremeno pokazao je da se ruski medved budi iz dugog sibirskog sna i da ima oštre zube.Vraćanje Krima u sastava RF, Putin je uradio legalno, nakon održanog referenduma, kada je sumanuti Hruščov poklonio Krim Ukrajini 05.02.1954 i nikakvog referenduma nije bilo, dok je 96,6% građana Krima glasalo da se vrate Rusiji.Putin je naložio da se rekonstruiše i dogradi džamija u Moskvi, koja je postala najveća džamija u Evropi, čime je pokazao da želi jedinstvo Rusije, bez obzira na nacionalnu i verski pripadnost.
Sreda 15.03.2017. 07:40
Putin nije intervenisao u Libiji iz dva razloga : prvi,potpuno odsustvo operativne vizije i strategije Gadafija, koji nije razumeo promene u svetskoj politici i drugi, Putin još nije bio vojno spreman da se sukobi sa nasilničkom politikom NATO zlikovaca i morao je da kupuje vreme u čemu se on izveštio od dolaska na vlast.Sirija je bila prekretnica, Staljingradska bitka u odbrani čovečanstva od pobesnele Zveri Novog svetskog poretka.Ono što je presudno važno da naglasim, Putin je otpočeo vojnu intervenciju na poziv Asada, legitimnog predsednika Sirije i tako je dobio međunarodnu legalnost za vojni angažman ruskih trupa u Siriji.Avantura sa Erdoganom je poslednji pokušaj ratnih krstaša iz Vašingtona da isprovociraju Putina i da ga uvuku u rat, ali Putin je prozreo taj prljavi i namešteni scenario i ostao je pribran, da bi, nakon lažnog državnog udara, provalivši foliranje Sultana, primorao ga da dođe u Moskvu i da se pokloni ruskom imperatoru.Tako je Putin primorao Erdogana na saradnju, drži ga na uzdi i koristi ga da kontroliše muslimane na Balkanu i Bliskom istoku.
Sreda 15.03.2017. 07:36
Zašto Putin ne osnuje stranku u Srbiji? Zašto ne finansira i podrži patriotske snage? Zašto nema svoju televiziju? Pokušaću na sva ta pitanja da odgovorim, ali prethodno moramo znati, na osnovu dosadašnjeg načina vladanja Vladimira Putina, kakav je karakter i kakva politička strategije u borbi protiv Zveri zvana Novi svetski poredak. Prema mom znanju ruske istorije, nikada u ruskoj istoriji nije postojao car/carica ili predsednik Rusije koji je bio veći vizionar državnik, mudar strateg, proračunati trgovac, lukavi pregovarač, vešt političar, lično sposoban i okretan, moderan i hrabar kao što je to danas Vladimir Putin.Još jedna osobina ga krasi: nije postao, kako to kod Rusa biva, okrutni tiranin prema svome narodu, mada ima apsolutnu vlast.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online