Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 09.02.2017.
22:31
Vestionline A

"Devedesete ne smeju da se vrate u Srbiju"

Budući predsednički kandidat Saša Janković ocenio je da vlast nema adekvatan odgovor na to što su se u Srbiju na velika vrata vratili ubistva i obračuni.

Tanjug (Arhiva)
Rivali na izborima? Saša Janković i Aleksandar Vučić (Foto: Arhiva)

- Vlast nema odgovor na brutalne obračune na ulicama gradova u Srbiji koji se dešavaju po gradskim centrima, u blizini škola, gde su i nevini prolaznici žrtve - ocenio je Janković.

On je poručio da devedesete ne smeju ponovo biti svakodnevica u Srbiji, i apelovao na sve nadležne organe da se nestranački profesionalci hitno posvete borbi protiv kriminala da ne bi sasvim obuhvatio državu, a ljudi ponovo preživljavali godine kada je kriminal bio njen sastavni deo. 

- Institucije i organi kojima je posao da obezbede sigurnost građana i mir na ulicama, i sami su kriminalizovani, politizovani, uplašeni ili sabotirani, a građani od vlasti ne mogu da očekuju zaštitu, jer se ona ponaša kao da je sve to normalno - rekao je Janković, piše u saopštenju pokreta "Apel 100" koji čine javne ličnosti koje podržavaju predsedničku kandidaturu zaštitnika građana u ostavci. 

Janković je podsetio na niz nedavnih događaja - pucnjava, ubistava i eksplozija, koji su ugrozile bezbednost građana, a povezani su kriminalnim miljeom. 

Ukazao je i da je Beograd prošle godine zbog korupcije označen kao drugi najnebezbedniji grad u Evropi, a da ove godine nasilje na ulicama još više uzima maha.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.02.2017. 22:42
Деведесете смо 100 пута боље живели него сада . Деведесете Србија није била колонија фашиистичког запада .
Petak 10.02.2017. 08:40
U nedelju 5. februara, Aleksandar Vučić je, sa ushićenjem, predao sever Kosova. Srušio je potporni zid, otvorio ulicu za šetalište Albancima i njihov ulazak u severni deo Kosovske Mitrovice.Nekoliko dana ranije na njega su podviknuli komesari iz Brisela, sa kojima se on i njegovi ministri ljubakaju, kao da su rod rođeni. Komesarima se žuri da što pre ispune svoja obećanja data Hašimu Tačiju i narko bosovima iz Prištine, koji na tajnim računima raspolažu milijardama evra. Oni znaju da ubuduće Trampova administracija neće u Prištini glancati spomenike Toniju Bleru, Bilu Klintonu, neće ići putem Džoa Bajdena, niti držati vojsku da uvećava prihode Medlin Olbrajt i Vesli Klarka, koji su, osvajajući Kosmet prisvojili sebi banke, poštu, javna preduzeća u vlasništvu Srbije, rudnike...Rat protiv islama i zaštita bele rase i spas hrišćanstva opet će se odigrati na Balkanu. Politička elita Sjedinjenih Država vojno je štitila crvotočnu Evropu, huškajući je protiv Rusije i Kine, a islamsku državu, Al Kaidu i druge terorističke grupe šaljući u Evropu, kao i milione islamista, da joj promene demografsku sliku, sruše istoriju, veru, kulturu...
Petak 10.02.2017. 08:41
Porazom satanističke elite koju je predvodila Hilari Klinton, sa Zapada su dunuli novi vetrovi. A, o snazi očekivanog talasa, govori i Vučićeva Velika propaganda laži koja svakog dana izveštava iz SAD-a, kao da će Trampa, kao lošeg momka, obesiti svakog časa.A g. Tramp je izabrani predsednik, koji je preuzeo sva ustavna ovlašćenja i sigurno se vraća problemima u svojoj državi. Čak je i EU podvila rep i 1. februara na Malti donela odluku o tromesečnoj zabrani ulaska migranata, da bi pokazala da prati predsednika Trampa u njegovim odlukama po tom pitanju. Samo šizofreni Vučić ne vidi ništa, osim svoje slike veselog i nasmešenog "lidera u regionu".U prošloj godini u stečaj je otišlo 300 velikih preduzeća, a u ovoj se očekuje još toliko. Sve su to pokazatelji da je Srbija na samrti, da je njena privreda stala, da je dve trećine građana u najtežoj bedi i gladno.Ipak, premijer se bavi samo sobom i svojim kartelom. Dramatične promene koje se očekuju, i već su počele, on ne primećuje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online