Nedelja 9. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.01.2017.
18:01
J. Arsenović - Vesti A

Sneg jači i od buldožera

x Višesatne padavine izazvale kolaps i u Beogradu, širom zemlje evakuisano 139 osoba, a desetine vozila izvučeno iz smetova

Tanjug
Ulice pod snegom: U sredu je u Beogradu bio kolaps

Saobraćajni udesi sa smrtnim ishodom, nove žrtve smrzavanja, saobraćajni kolaps u Beogradu, veći broj opština sa uvedenim vanrednim stanjem - deo je opisa još jednog polarnog dana u Srbiji.

U sredu je zabeležen i udes kod Lazarevca u kojem je stradala jedna osoba. U sudaru vozila Hitne pomoći i putničkog automobila, na mestu udesa preminuo je putnik iz automobila, a vozači oba vozila prevezeni su u Urgentni centar.

Pojedini beogradski mediji objavili su i nezvaničnu vest da je i u Kuršumliji stradao jedan muškarac usled posledica smrzavanja. U selu Rača, rođaci su za Božić pronašli Zorana Dukića (40), i to nedaleko od njegove kuće. Pretpostavlja se da je, dok se vraćao posle paljenja badnjaka na Badnje veče, pao u sneg, da bi ga rođaci pronašli tek sutradan. Zašto je pao, još se utvrđuje, a nadležni upozoravaju da se smrti koje se dešavaju ovih dana ne pripisuju po automatizmu hladnom vremenu i smrzavanju.

Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije, kaže da su potvrđena dva smrtna slučaja zbog smrzavanja, a za dva se još čeka medicinska potvrda. Čeka se potvrda za slučaj tragične smrti oca i sina Ilije (88) i Miroslava Mitića (63) koji su pronađeni na pragu svoje kuće, u Dugoj Poljani kod Gadžinog Hana. Pretpostavlja se da je sin išao da obiđe stoku i da mu je pozlilo jer je srčani bolesnik. Kako se nije vraćao, otac je otišao u dvorište da vidi šta se dešava. Uspeo je da ga nekako dovuče do praga kuće i tu je iznemogao i on pao, da bi sutradan beživotna tela ispred vrata pronašao čovek koji donosi hranu u selo. Otac i sin živeli su sami i imali su dovoljno i hrane i ogreva, tako da se splet nesrećnih okolnosti može pripisati porodičnoj tragediji.

Nove bele smrti u BiH

Bele smrti zabeležene su i u zvorničkom naselju Bair i mestu Sređe, kod Ilijaša, pa je to ukupno pet smrtnih slučajeva u BiH zbog smrzavanja od početka ove godine.
U naselju Bair pronađeno je telo M. P. (42) iz Zvornika, a utvrđeno je da je smrt nastupila smrzavanjem. I u mestu Srednje kod Ilijaša pronađeno je smrznuto telo muškarca.

Od Badnjeg dana, kada je počeo ledeni talas, do srede evakuisano je oko 140 ljudi, a na desetine vozila izvučeno iz smetova. Kako je rekao Predrag Marić, najviše evakuisanih je u Vranju i okolini, gde je bilo najviše intervencija, dopremanja hrane i pomoći bolesnim ljudima. Vanredna situacija je, pored 11 opština, uvedena i u Ivanjici i Gadžinom Hanu.
U Sjenici, Tutinu, Novom Pazaru i u opštini Medveđa školski raspust je zbog sibirske hladnoće produžen do ponedeljka. U peštarskom selu Karajukića Bunari, u jednom momentu izmereno je čak -31 stepen Celzijusa.
 

Zaledilo i Vlasinsko jezero

Aviosaobraćaj funkcioniše normalno, a nema većih poremećaja ni u železničkom, za razliku od vodenog koji je obustavljen na Dunavu, Savi, Tisi, kanalu Dunav-Tisa-Dunav. Zaledile su i Velika Morava i Drina, a zbog obustavljanja plovidbe, šteta na dnevnom nivou iznosi 60.000 evra.
Na Palićkom jezeru led je debljine oko 20 centimetara. Zaledilo je i Vlasinsko jezero, gde je zbog leda ugrožena 21 vrsta ribe.
Da ni mediteranski Herceg Novi nije pošteđen, govori i slika o pet centimetara snežnog pokrivača u ovom najsunčanijem gradu na Jadranskoj obali.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online