Nedelja 2. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.06.2016.
08:12
Vestionline A

Đinping: Hvala Vučiću, baš me je dirnulo...

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo zahvalnosti predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga u kojem se ističe da je postignut širok konsenzus o podizanju sveobuhvatnosti i strategije kinesko-srpskih odnosa, i da je otvorena nova istorijska stranica razvoja odnosa između dve zemlje.

Tanjug
Kineski predsednik sa Nikolićem i Vučićem u Beogradu

Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima, u pismu predsednik Kine navodi da mu je drago što je njegov boravak u Srbiji detaljno isplaniran, što je, kako tvrdi, na njega ostavilo nezaboravan utisak i lepo sećanje, zbgo čega se najiskrenije zahvaljuje Vučiću i srpskoj vladi.

- Tokom posete, u bezbrojnim susretima sa predsednikom Nikolićem, sa Vama, kao i sa drugim liderima Vaše cenjene države, iscrpno smo razmenili mišljenja, otvoreno i iskreno razgovarali, postigli širok konsenzus o podizanju sveobuhvatnosti i strategije kinesko-srpskih odnosa, i otvorili novu istorijsku stranicu razvoja odnosa između naše dve zemlje - navodi se u pismu predsednika Kine.

- Gospodine predsedniče Vlade, upoznali smo se tokom Vaše zvanične posete Kini prošle godine, a susret sa Vama ostavio je dubok utisak na mene. Ovog puta, Vi ste me lično pratili tokom mnogobrojnih aktivnosti sa svim članovima Vlade i zajedno smo bili svedoci plodnih rezultata razmene i saradnje u svim oblastima između Kine i Srbije - dodaje Si. 

Kineski predsednik ističe da je "duboko dirnut iskrenim prijateljstvom koje ste Vi lično i srpski narod pokazali prema kineskom narodu". 

- Visoko cenim što čvrstom odlučnošću i pozitivnim stavom podstičete suštinsku saradnju sa Kinom. U ovom trenutku, još uvek uživam u duhu gostoprimstva i prijateljstva koje ste Vi, gospodine predsedniče Vlade, Vlada Vaše cenjene države, kao i srpski narod, pružili meni i kineskoj delegaciji - piše predsednik Kine. 

On ističe da je "uspešna poseta još jednom dokazala iskreno i veliko prijateljstvo dveju zemalja i dvaju naroda Kine i Srbije, i pokazuje dobre trendove i neograničene potencijale razvoja odnosa naših dveju zemalja". 

Si izražava želju da sa Vučićem i "svim srpskim liderima i dalje ulaže napore" kako bi povećali uzajamno strateško poverenje, produbili konkretnu saradnju u svim oblastima, ojačali komunikaciju i koordinaciju u međunarodnim poslovima za dobrobit dva naroda i očuvali svetski mir i razvoj. 

- Želim prosperitet velikoj Srbiji, a sreću i dobrobit narodu. Vama, gospodine predsedniče Vlade, želim dobro zdravlje i sve što poželite - navodi u pismu kineski predsednik Si Đinping.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online