Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 05.05.2016.
16:44
Vestionline A

Ima neka tajna veza: Keri oduševljen pobedom Vučića

Državni sekretar i jedan od najznačajnijih ljudi američke administracije Džon Keri, čestitao je izbornu pobedu premijeru i vladajućoj stranci sa neskrivenim oduševljenjem. Čak je poruku lično preneo i američki ambasador Kajl Skot, isti onaj koga su optuživali da sarađuje sa opozicijom. Iako su čestitke uobičajena stvar u civilizovanom svetu, činjenica da Vučićeva politika ide na mlin zapadnih sila, njegovo divljenje zapadnjačkoj radnoj etici i česta gostovanja najmoćnim zapadnim silama, otvara pitanje koje se često postavlja - čiji je Vučić čovek? Zanimljivo je i da su u Moskvi znatno rezervisanije reagovali na pobedu SNS-a!

Tanjug/AP
Vučić dobio podršku iz SAD-a

Državni sekretar SAD Džon Keri čestitao je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću izbornu pobedu i poručio da će njegovo liderstvo i ubuduće biti od suštinskog značaja da se održi fokus i zamajac za postizanje postavljenih ciljeva.

U Kerijevoj čestitki se navodi:

"Drago mi je što ćemo biti u prilici da nastavimo da radimo na ispunjavanju zajedničkih prioriteta, uključujući sprovođenje procesa evropskih integracija, podsticanje regionalnog pomirenja i jačanje naših bilateralnih odnosa.

Unapred se radujemo mogućnostima da podržimo zalaganja vaše Vlade u cilju unapređenja vladavine prava, borbe protiv korupcije, razvoja ekonomije i normalizacije odnosa sa Kosovom. Pohvalio bih i Vaše lične napore u cilju unapređenja odnosa sa susedima. Vaše liderstvo će i ubuduće biti od suštinskog značaja da se održi fokus i zamajac za postizanje ovih ciljeva, stoji u čestitki američkog državnog sekretara, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima."

Ambasador Skot je tokom razgovora naglasio da je poverenjem glasača premijer Vučić dobio snažnu podršku da nastavi u pravcu kojim je krenuo u prethodnom mandatu.

Srpski premijer je, zahvaljujući se na čestitkama, rekao da Srbija ostaje privržena evropskom putu, a da je očuvanje stabilnosti ključno za napredak celog regiona.

Premijer je, takođe, naglasio da će prvi let „Er Srbije“ za Njujork u junu ove godine biti simbol napretka odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.05.2016. 17:36
Ova vest nije preneta u origanalu ! Keri je čestito Vučiću i reko: "Ono što smo pokušali da te srušimo preko cenzus-koalicije je bio "isključivo posao". "Ništa lično" mister Vucic ! (It's not personal, Sonny. It's strictly business.)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online