Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 09.04.2016.
18:40
Vestionline A

Kakvi Tadić, Pajtić, Čeda... Dačić objasnio zašto da glasate za socijaliste

Koalicija SPS-JS održala je danas predizborni miting u "Beogradskoj areni", a lider SPS Ivica Dačić poručio je da su socijalisti jedina levica u Srbiji i da će pobeda na izborima biti na levoj strani.

Tanjug
Selfi sa 25.000 ljudi: Ivica Dačić

- Danas je dan kada svima u Srbiji pokazujemo ko smo i kolika nam je snaga. Danas mi dajemo dokaz da levica u Srbiji jesu socijalsti, samo socijalisti, i da nema nikog drugog na toj levoj strani - istakao je Dačić, koji je na početku obraćanja napravio nekoliko "selfija" sa, kako je rekao, 25.000 ljudi.

Lider socijalista je poručio i da je ta stranka ponekad donosila i pogrešne odluke, ali da nikada nije radila ono što je najstrašnije - rasprodavala fabrike, ostavljala radnike na ulici i pljačkala, za razliku od onih koji su došli na vlast posle 5. oktobra.

Uozorenje komšijama

Dačić, koji je u tehničkoj vladi ministar spoljnih poslova, je rekao da upozorava susede u regionu da to što je Srbija korektna ne shvataju kao slabost i da niko neće ponižavati Srbiju, niti se igrati sa našim interesom da se sačuva mir u regionu.

- Zato ih više nema, niti će ih biti. Kakvi Pajtić, Tadić, Čeda, Čanak, Borko Stefanović - istako je Dačić, pozivajući građane da daju podršku koaliciji SPS-JS, kako bi Srbija 24. aprila, na Cveti, procvetala.

Socijalisti su, naveo je, ponosni na njihovu prošlost, jer je iza Slobodana Milševića ostao Dejtonski sporazum, Republika Srpska, Rezolucija 1244, kojom se Kosovo i danas jedino drži za Srbiju. Mitingu su u prvim redovima prisustvovali i Miloševićeva snaja Milica i njegov unuk Marko, koje je Dačić pozdravio.

Ta koalicija će se, kako je napomenuo, uvek zalagati za društvo jednakih šansi, socijalne pravde.

- Posao socijalista danas, kada je Srbiji teško, jeste da se bori za zemlju u kojoj je pravda moguća, podsećajući da su se poslednje četiri godine bavili jačanjem Srbije, vađenjem zemlje iz blata, a da je ona danas stabilna i bezbedna, što je u velikoj meri zasluga te koalicije.

Kaže da je Titovog unuka Jošku Broza stavio na listu ne zbog žala za prošlošću, već zbog tadašnjih ideja, besplatnog školovanja i lečenja, stanova, radnih mesta.

Lider JS Dragan Marković Palma je istakao da ta koalicija ima rezultate iza sebe, navodeći da bi Srbija 2008. godine, da nije bila formirana proevropska vlada zahvaljujući SPS i JS, bila vraćena 10 godina unazad, kao i da ne bi bilo ni fabrika ni stranih investitora u Srbiji, kao što je Fijat.

Marković, dodajući i da se jedna ulica u Jagodini zove Italijanska, zbog toliko italijanskih fabrika u tom gradu i da je primer za sve ostale opštine.

Zamenik predsednika SPS Aleksandar Antić uveren je da će ta koalicija pobediti na predstojećim izborima, navodeći da su program te koalicije, njeni lideri i građani koji je podržavaju dobitna kombinacija.

POVEZANE VESTI

Subota 09.04.2016. 23:08
:D)))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online