Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 22.07.2015.
03:22
B. Simonović - Vesti A

Amfilohije: Vlast ide Hitlerovim stopama

"Oni da su uistinu antifašisti ne bi išli za onima koji nastavljaju fašističko-nacističko-boljševičko bratoubilačko delo u Evropi i Aziji". Ovo je kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u besedi povodom 340-godišnjice hrama Sveta nedelja u Jošici u Kamenarima oštro kritikujući crnogorske vlastodršce koji hrle u zagrljaj onima koji, kako je naglasio, nastavljaju Hitlerovo delo i idu njegovim stopama.

A. Čukić
Opasna beseda: Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

On smatra da se težnja za učlanjenje u ovaj najjači vojni savez ne može pravdati navodnim bezbednosnim razlozima jer je to, kako je rekao, "bezbednost u mišolovci":

- Danas se NATO proglašava, posebno ovde kod nas u Crnoj Gori, kao jedino spasenje za državu. To je onaj NATO koji je nastavio delo onih što su nas bombardovali 1916, 1941, 1943, 1944, 1995 i 1999. godine, a po plodovima se drvo poznaje. Ovi ovde naši glavari kažu da bez NATO-a nema budućnosti. To je bezbednost u mišolovci koja pretvara Crnu Goru u šraf militantnog sistema svetskog poretka - smatra mitropolit Amfilohije.

On tvrdi da se na takvoj politici ne može graditi smisao života jer to poriče smisao ljudskog postojanja, što je, po njegovom mišljenju, i najveća tragedija koja se danas događa, posebno u Crnoj Gori.

Tragedija dece

Mitropolit Amfilohije se posebno osvrnuo na tragičnu sudbinu dece i mladih naraštaja koju zakonito prouzrokuje ovakva politika vlasti. Pri tom je kao naročito tragično naglasio to što je omogućeno deci da se drogiraju, da se u školi uče prostituciji:
- Sad ih uče nastranostima koje su odjednom postale normalna stvar. Za prosvetu Crne Gore nemoral je nešto normalno. To, međutim, može da ide i da prolazi, ali ne može ime Hristovo, ime Boga ljubavi, jer je temelj ljudskog smisla u večnoj božanskoj ljubavi - rekao je mitropolit Amfilohije.
 

Pomračilište, a ne prosveta

Osvrćući se na crnogorski školski sistem i rad Ministarstva prosvete, mitropolit Amfilohije je ocenio da tu stoji kamen spoticanja društva u celini:
- Ako sve to što radimo i učimo danas jeste, a sutra nije, onda je to besmisleno. Onda ta prosveta nije prosveta nego pomračilište. Eto, to je u Crnoj Gori Ministarstvo prosvete danas - smatra vladika crnogorsko-primorski.


 

POVEZANE VESTI

Sreda 22.07.2015. 07:26
Избрисан коментар па да поновим .Фашиизам је покушао да уђе на Балкан 1914 и 1941.год. али није успео али трећа срећа и сада је фашиизам на Балкану . Док је био Преседник Црне Горе Момир Буулатовић фашиизам није био у Црној Гори али дошо на власт плаћеник Вашингтона Ђукановић и ушо фашиизам у Црној Гори . Док су били на власт у Србији Шешељ и Милошевић није био фашиизам у Србији али дошли на власт ДОС и ушо је фашиизам у Србији .Вучић : " Немачка је велики пријатељ и савезник Србије".
Sreda 22.07.2015. 09:21
Tkzv. vlast ide hitlerovim sopama..." I ko hitler ce da zavrsi ". Sjeverni Vjetar ce da zaledi seperatisticku krv u milogorskim venama....niko se spasit nece moci, ko sto znate ima samo 2-3 aerodroma i 2-3 ulicice koje vode kroz okupiranu cg......Vecina njih je vec osudjeno na smrt zbog veleizzdaje i genocida nad Srbima....+ Primice se datum SveOpste Osvete+....Ko uhvati naccistickog-mafijaskog vezira(turcina) i odrubi mu necasnu glavu pred napacenim ljudima i pokaze svetu da sa Ani-Fasssistima sale nema, njemu je obecano Mesto pored Desne Strane Bozije......+ Isto ko Svetom Gavrilu Principu+.........Sveti Gavrilo koji nas oslobodi tiranije fassisticko-austro-ugarske, kad ubbi ljudozderskog azdaju i podari Nam Slobodu, posalji svoga Apostola da se resimo bolesti-srama i propasti da smaknemo " Sve" koji nam Sramote Vladiku Njegosa i Sve nas Srbe +
Četvrtak 23.07.2015. 02:19
Svaka ti se pozlatila Vladiko
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online