Nedelja 9. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 25.06.2015.
20:42
b92 A

"Ko će da vrati oči sudiji Iliću koje je Orić lično izvadio nožem?"

Odluka o puštanju Nasera Orića je politički motivisana i ona je sve samo ne pravična, izjavio je premijer Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za medije.

Tanjug
Neće da kuka: Aleksandar Vučić

- Ima događaja posle kojih ostaje osećaj mučnine i događaja čija mučnina služi kao nauka. Izručenje Nasera Orića je ova druga situacija, mučna ali poučna. Srbija će iz ove lekcije umeti da izvuče pouke - naveo je premijer Vučić.

Kako navodi, puštanje Orića je pokazatelj da pitanje ratnih zločina nije uvek pitanje pravde nego i politike koja će od vas da napravi pobednika.

- Neću da kukam jer je čovek koji je optužen za ratne zločine pušten na slododu. Od kako je taj slučaj iz Bijeljine prebačen u Sarajevo taj slučaj se ne vidi - istakao je Vučić.

On je naglasio da ponosno sme da kaže da želi da ode na svako mesto u bivšoj Jugoslaviji gde su se zločini dogodili i da o svakom zločinu otvoreno govori.

- Zašto drugi to ne smeju, zašto samo govore o zločinima nad svojim narodom - upitao je Vučić.

- To je pitanje za njih, a ne za nas i u tome vidim budućnost Srbije, i veliku šansu. Vidim budućnost da pobeđujemo nepravdu našom snagom i uspehom, da svi svetski mediji govore o velikom srpskom uspehu u borbi protiv deficita - istakao je Vučić, da bi se potom osvrnuo na postupke međunarodne zajednice.

- Imam jedno pitanje za sve u međunarodnoj zajednici... Ko će da vrati oči Slobosdanu Iliću i ko će ga vratiti u život? Ko će vratiti desetine i stotine Srba pobijene od strane Orića? Za oči pitam, jer nisu izvađene od strane Orićevih vojnika, već lično rukom i nožem Orića... - naglasio je premijer.

POVEZANE VESTI

EX YU Farsa Orić!
Četvrtak 25.06.2015. 21:17
Pored takvi Izd/ajnika Srbija nece nikad doci do svoji Prava!Ja bi predlozio da Srbija obustavi svaki oblik saradnje sa Bosnom.Sto se tice Interpola isto istupiti iz te usr/ane Organizacije i obustaviti svaku saradnju!
Četvrtak 25.06.2015. 21:44
Musliju nemoj da stitis srpske interese!Uvek kad nesto izjavis mi Srbi nadrljamo!
Četvrtak 25.06.2015. 22:17
Nа Pеtrоvdаn Оrić је sа svојоm јеdinicоm izvršiо mаsоvni pоkоlј civilа u Zаlаzјu, u/biј/аnjеm 69 lјudi izuzеtnо surоvо, оd kојih је njih 9 živо spаlјеnо. Sudiјu Slоbоdаnа Ilićа Оrić је ličnо ub/iо. Štа sе tu dеšаvаlо svеdоči јеdаn оd оsnivаčа SDА Ibrаn Мustаfić, prеnоsеći rеči kоје је izgоvоriо ličnо Nаsеr Оrić: „Utеrао sаm mu kаmu prаvо u оkо i zаvrtео sаm. А оn је ćutао. Zаtim sаm mu nоž zаbiо u drugо. Nisаm mоgао dа pоvеruјеm dа оn nе rеаguје. Dа pоštеnо kаžеm – prvi put sаm sе uplаšiо i оdmаh sаm gа ub/iо!“ Мustаfić svеdоči i dа је rukоvоdstvо Аrmiје BiH znаlо i о surоvim likvidаciјаmа muslimаnskоg stаnоvništvа kоје su čnili Оrić i njеgоvi lјudi, uznеmirеnо dоdајući dа „dа sаm mu ја sudiја u Hаgu, ја bih mu zа zlоčinе prоtiv Srbа dао 20 gоdinа, а zа оnе prоtiv muslimаnа – 200.000!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online