Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 26.06.2015.
05:48
D. Dekić - Vesti A

Vučić našao dispečera

Dogovor srpskog premijera Aleksandra Vučića s liderom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom o izmeštanju nacionalnog operativnog dispečerskog centra u Novi Sad neprijatno je iznenadio pokrajinsku vlast koja je bezuspešno tražila razgovore s Vladom Srbije o ukidanju preduzeća Elektrovojvodina. Političke primese ekonomskom pitanju dala je činjenica da je premijer zaobilazeći vojvođansku vlast, pozvao u Beograd opozicionog lidera koji je u tom razgovoru sadašnju vlast ishvalio na račun bivše čiji je bio učesnik.

Tanjug
Svaka nam čast: Nenad Čanak i Aleksandar Vučić

Iznenađujuće za republičkog poslanika Janka Veselinovića koji je nedavno formirao Pokret za preokret jeste da u tim razgovorima učestvuje baš Čanak kao veliki zagovornik odbrane pokrajinskih interesa, pošto je kako kaže, odluka o ukidanju Elektrovojvodine i preseljenju dispečerskog centra u Novi Sad, štetna za građane.

- Dispečerski centar asocira na telefonsku centralu i ako je to dogovor Vučića i Čanka loš je i za građane Vojvodine i cele Srbije, jer će se sav novac slivati u budžet u Beogradu. Čanak naravno ne želi da kaže da je to štetno za pokrajinu gde je inače najefikasnija i najbolja naplata - kaže za "Vesti" Veselinović ukazujući da ovaj dogovor prikriva izostanak želje da se u Srbiji učini pomak ka boljem životu građana.

Oglasio se i premijer Vojvodine Bojan Pajtić koji kaže da je ovakvo Vučićevo ponašanje još jedan "pokazatelj amaterskog vođenja države". On je obelodanio da je pokrajinska vlada tražila sastanak u vezi sa gašenjem Elektrovojvodine, ali je to ignorisano, kao i ostali zahtevi pokrajinskih organa.

Pajtić, iako ne spori odlazak Čanka u Beograd, objašnjava da nije legitiman način na koji Vučić zaobilazi pokrajinske institucije, zovući lidera LSV-a. Dodaje da je bolje razgovarati sa institucijama na šta republičku vladu obavezuje Ustav.

- Vučić na sastanak zove one političare koji mu se sviđaju ili s kojima je u dogovoru, zaobilazeći ustavne dužnosti - naveo je vojvođanski premijer.

Maketa i farsa

"Ako su Vučić i Čanak zaista hteli nešto da urade za Vojvodinu, zašto onda nisu premestili sedište Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije u Novi Sad, nego sele nacionalni operativni dispečerski centar. Ovim se opet prave političke makete, što je svojstveno aktuelnoj vlasti", ocenio je Veselinović.

Bojan Pajtić ukazuje da je reč o farsi.

"Ako je to cela ponuda, to i dalje predstavlja gašenje privrednog društva Elektrovojvodine koje je od strateškog značaja za pokrajinu, i to je opet ukidanje decentralizacije u zemlji", smatra Pajtić.

POVEZANE VESTI

Petak 26.06.2015. 06:41
Vidi se sa kim Musliju ima posla!Sa najvecim Smradom u Srbiji koji radi za CIA!!Je/bo mu on ma/ter!
Petak 26.06.2015. 10:11
Našla krpa zakrpu !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online