Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Utorak 07.04.2015.
22:51
Večernji list A

"Ne sumnjam da će Kosovo otvoriti svoju ambasadu u Beogradu"

Republika Srbija je de fakto priznala Republiku Kosovo, njene granice, dokumenta i zakone, izjavio je zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova Hašim Tačiu intervjuu za Večernji list, dodajući da će formalno priznanje uslediti kao deo procesa evrointegracija.

Reuters
Srbija je priznala Kosovo: Hašim Tači

- Srbija je već priznala kosovske dokumente, granice, zakone, izbore i ovo je način da, korak po korak, takođe prizna i Republiku Kosovo, kao deo procesa evropskih integracija - rekao je Tači.
 

Tači je rekao da će Vlada Kosova ispuniti sve obaveze iz sporazuma u Briselu, pošto su oni u skladu sa Ustavom Kosova i podržavaju teritorijalni integritet zemlje.

- Na kraju tog procesa, nemam sumnje da će Kosovo otvoriti ambasadu u Beogradu i sa Srbijom imati dobre susedske odnose - rekao je on.

- Da li će to biti u ovom mandatu ili sledećem, to zavisi od Srbije i toga koliko brzo želi da prihvati stvarnost. Jer, de fakto, Srbija je priznala Kosovo - rekao je Tači.

Upitan postoje li garancije da Srbija neće pristupiti Uniji ako ne prizna Kosovo, Tači je rekao da je jasno da će članice EU i mnogi parlamenti imati vrlo konkretan zahtev da Kosovo i Srbija u potpunosti normalizuju svoje odnose i da će tek onda moći da se pridruže EU.

- To su jasno i javno i privatno rekli mnogi evropski političari - dodao je Tači.

- Srbija zna da put do članstva prolazi kroz priznavanje Kosova i potpuno pomirenje sa susedima, kao što su Hrvatska i Bosna -  rekao je on.

- Bosna je postala veća Srbija nego što je sama Srbija kada je u pitanju priznanje Kosova - ocenio je Tači.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.04.2015. 22:57
кад сам ја слободан продо косово моште отварате шта ги оћете. једном кад сам пустео американци да уђу на косово неће после их истерамо ни са дидити
Sreda 08.04.2015. 08:58
to je samo pitanje dana... ko ne veruje - nek se seti "umetničkog performansa" o ademu jašariju i pretorijanaca koji su to sve čuvali, spremni da u-biju ako stigne naredba ? policija srbije u sred pašaluka čuva slike zlikovca koji im je kolege čerečio po KiM ??? A tad su im plate bile oko 300 evra ? Danas - za 400 - 500 evra - ub*ijaće nas kao kučiće.... bez problema...
Sreda 08.04.2015. 06:21
administrativni prelaz gnjido nije sto i granicni pojas , o tome a i svemu ostalom bi trebo razmisliti , dok je srpske krvi i duse nece te biti mirni zbog zla Koje ste nam nanijeli , pa vi izvolite , sto vam se isplati , bicete bombardovani u svim svjetskim institucijama i zakonima pravnim , nije za vas ni kuca ni stala vec ljivada i krava ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online