Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
27
Sreda 15.10.2014.
11:34
Srna A

“Kakve sankcije Rusiji? Beogradu niko ne može da naređuje“

Srbija nema nameru da uvodi sankcije Rusiji i Beogradu niko ne može naređivati da uništi svoje odnose sa Moskvom, poručio je premijer Aleksandar Vučić.

Beta/N. P./DS
Srbiji niko ne može da odredi kako da uređuje svoje odnose sa Rusijom: Aleksandar Vučić

On je, uoči dolaska ruskog predsednika Vladimira Putina u Beograd, rekao da je Srbija slobodna i nezavisna država, koja je na evropskom putu, ali nije uvela, niti će uvoditi bilo kakve sankcije protiv Rusije.

Vučić je za rusku agenciju "Tas" rekao da će s Putinom razmotriti veliki broj konkretnih tema, pre svega ekonomsku saradnju, dalji razvoj međusobnih odnosa u energetici, kao i poljoprivredi.

On je naveo da na obeležavanju 70 godina od oslobođenja Beograda od fašističkih osvajača očekuje i dolazak važnih gostiju i sa Zapada i sa Istoka.

"Južni tok" ne zavisi od Srbije

Govoreći o gasovodu "Južni tok", Vučić je istakao da je potrebno vidjeti dokle se stiglo sa tim projektom, te dodao da se Srbija sa Rusijom lako dogovorila, ali da ne zavisi sve od Srbije.

"Ne može `Južni tok` da počne na granici Srbije i Bugarske i da se završi na granici Srbije i Mađarske. On treba da prođe kroz Bugarsku i Mađarsku, Austriju i sve ostale zemlje. Što se tiče Srbije, mi smo svoje uradili, a ostalo zavisi od drugih", rekao je Vučić, navodeći da je sporazum o ovom gasovodu dobar za Srbiju.

Vučić je rekao da je oslobođenje Beograda postalo moguće zahvaljujući ogromnoj podršci Crvene armije.

"Taj događaj je jedna od naših najznačajnijih istorijskih pobeda. Ponosim se činjenicom da ćemo ove godine na poseban način obeležiti taj jubilej i da ćemo slaviti konačnu pobedu nad fašizmom na teritoriji Srbije", rekao je Vučić.

On je dodao da očekuje razvoj tih antifašističkih tradicija srpskog naroda.

"Želimo da pokažemo da smo zahvalni našim precima, koji su nas oslobodili od fašizma. Ne smemo da dozvolimo mogućnost stvaranja takve pretnje našoj slobodi", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su srpski i ruski narod veoma bliski i da imaju mnogo zajedničkih projekata, te da predstoji u budućnosti zajedno mnogo toga da se uradi.

On je napomenuo da od ruskih partnera nikada nije skrivao da je Srbija na evropskom putu, te dodao da nikada nije osetio pritisak ruskog rukovodstva zbog toga.

On je istakao da Srbija želi da privuče ruske investitore, pre svega u oblasti prerade poljoprivrednih proizvoda, te dodao da predlaže da u Srbiji budu napravljene male fabrke za preradu sirovina i izvoz proizvoda ne samo u Rusiju, nego i u zemlje EU, Evroazijske unije, u Tursku.

Vučić očekuje da se i ruski investitori prijave za privatizaciju nekog od 502 srpska preduzeća i dodao da je energetika jedan od najperspektivnijih pravaca rusko-srpske saradnje i da pitanja NIS-a treba rešavati partnerski.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.10.2014. 11:35
MAJMUNE sinoć su ŠIPTARI PONIZILI SVE SRBE NA NAJGORI MOGUĆI NAČIN . O KOJOJ TI SUVERENOSTI PRIČAŠ ? SRAM TE BILO ĐUBRE IZDAJNIČKO .
Sreda 15.10.2014. 11:36
“Kakve sankcije Rusiji? Beogradu niko ne može da naređuje“ Da nije zalosno bilo bi smjesno procitati ovaj naslov.
Sreda 15.10.2014. 11:38
On je, uoči dolaska ruskog predsednika Vladimira Putina u Beograd, rekao da je Srbija slobodna i nezavisna država, koja je na evropskom putu.................ZAR POSTOJE NEZAVISNE DRZAVA SA SOPSTVENOM POLITIKOM U eU?.....................NE!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online