Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 29.09.2014.
15:23
Beta A

"Moraćemo da se zaštitimo od govora mržnje vrha države"

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je u ponedeljak da će, ukoliko se nastave pretnje i govor mržnje državnog vrha prema Bošnjacima, morati da potraže zaštitu od međunarodnih institucija.

Izjave državnog vrha Srbije će imati negativan efekat po ekonomiju Srbije: Sulejman Ugljanin

Ugljanin je na konferenciji za novinare ukazao da će nedavne izjave premijera Srbije Aleksandra Vučića i ministara Ivice Dačića i Nebojše Stefanovića o Sandžaku imati negativan efekat po ekonomiju Srbije, a pogotovo Sandžaka.

"Kada premijer Srbije i ministri govore kako u Srbiji postoji nestabilan region i u koji će poslati bezbednosne snage, to šalje negativnu poruku investitorima. Ja ih pozivam da povuku sve te obaveštajne, vojne i druge snage iz Sandžaka, a da ta sredstva preusmere u Obrenovac i druge poplavljene opštine", rekao je Ugljanin.

Lider SDA Sandžaka zatražio je i hitnu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti na kojoj bi trebalo da se istraže zločini nad Bošnjacima u Srbiji.

"Takođe, od premijera i Vlade Srbije očekujem da uskoro naprave program za rešavanje problema Bošnjaka, a ukoliko nastave sa pretnjama i govorom mržnje, bićemo primorani da se obratimo Evropskoj uniji, Savetu bezbednosti UN i OEBS-u kako bi nas zaštitili", rekao je Ugljanin.

On je dodao i da učešće liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, bliske muftiji Muameru Zukorliću, na izborima za BNV ne znači i kraj pregovora sa njim.

"Nastavljamo da vodimo razgovore sa svima, u cilju postizanja bošnjačkog jedinstva. Ako budu imali svoju listu, nastavićemo pregovore nakon izbora jer želimo da sve liste koje budu imale većnike u budućem sazivu BNV budu uključene u njegovo funkcionisanje", rekao je Ugljanin.

On je istakao i da sa Zukorlićem nije pregovarao o ujedinjenju islamskih zajednica.

"Nikada konretno nismo razgovarali o jedinstvu islamske zajednice, nego smo pokrenuli inicijativu da vođe iz dve suprotstavljene zajednice uključimo u rad BNV i da za istim stolom reše to pitanje. Nadam se da će se ti lideri naći na izbornim listama i da će konačno početi razgovor", izjavio je Ugljanin.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.09.2014. 15:26
Ugljanin na Happy TV Sveti Sava je naš predak 25. Februar 2013 Ranije je Ugljanin u Srbiji bio popularan kao Osama bin Laden. Svojevremeno je bio na međunarodnoj poternici i u bekstvu posle optužbe da skuplja oružje i sprema ustanak za otcepljenje Sandžaka od Srbije. Juče kada je bio u vladi je rekao da se kune u Miroslavljevo jevanđelje i Kur'an i da je Sveti Sava ne samo naš, nego i njegov predak i zemljak. Danas kada nije u vladi uzvikuje: Počela odmazda Vlade Srbije nad Bošnjacima -------- Prevrtljivijeg i lažljivijeg stvora od potomka alahovog hrišćanina, poturice, konvertita, NEMA na PLANETI.
Ponedeljak 29.09.2014. 17:30
Klasicna zamena teza. Dok si bio u vlasti valjala ti je Srbija, a sad bi da trazis zastitu medjunarodnih institucija. Stidi se guzice kad obraza nemas!!! Tebi i Zukorlicu bi puno pametnije bilo da ne raspirujete vatru u Srbiji. Ako iko siri govor mrznje, to ste vas dvojica.
Ponedeljak 29.09.2014. 15:38
: Major Milan Tepić poginuo je pre 23 godine dok je branio centralno skladište borbenih sredstava u selu Bedenik u blizini Bjelovara, od hrvatskih paravojnih formacija koje su opkolile skladište. S njim je tada poginuo i vojnik na odsluženju vojnog roka Stojadin Mirković,вечна ти слава мајоре Тепићу и војниче Мирковићу,Бог да вам душе прости,а казни ове издајнике кои јуче изведоше и војску против свог народа
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online