Petak 31. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 11.09.2014.
20:28
Beta A

Srbija na svetskoj mapi bitnija nego što mislimo

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je, na završetku dvodnevne posete Kini, rekao da je Srbija postala značajna zemlja na svetskoj mapi i da se o njoj u najmnogoljudnijom zemlji sveta govori sa ozbiljnim uvažavanjem.

Zadovoljan nakon posete Kini: Aleksandar Vučić
 

"Činjenica da je kineski premijer insistirao da mu budem sa desne strane, prvi do njega sinoć na zvaničnoj večeri posle Međunarodnog ekonomskog foruma govori o ugledu Srbije i naše je da to iskoristimo u interesu naših građana, našeg naroda i naše zemlje", rekao je u Vučić za Radio-televiziju Srbije.

On je naveo da je sa sagovornicima u Kini razgovarao o novim idejama. Vučić je najavio da će ljudi iz Kineske razvojne banke oformiti radnu grupu i poslati svoj tim u naredne dve nedelje u Beograd kako bi se zajedno napravio plan kako da se umreži pruga sa putevima.

"Posebno su zainteresovani za luku u Srbiji gde bi mogla da se napravi slobodna ekonomska zona u koju bi oni dovodoli investitore pa bi se sklapali telefoni, pravile neke nove maašine. Mi bismo to mogli da izvozimo i u zapadnu Evropu ali i na istočno tržište", kazao je Vučić.

Premijer Srbije je pre odlaska iz Pekinga posetio telekomunikacionu kompaniju Huavej i Razvojnu banku Kine.

Tokom Vučićeve dvodnevne posete Kini dogovoreno je da premijer Kine Li Kećang u decembru dođe u Srbiju kada će Beograd ugostiti i lidere 16 država centralne i istočne Evrope na samitu koji će zajednički organizovati Srbija i Kina.

"To će biti prvi dolazak kineskog premijera u Srbiju posle 30 godina. Punih 40 godina nismo bili domaćin takvog skupa. Njegovo održavanje pokazuje da postajemo važan faktor i da smo vođenjem nezavisne i principijelne politike, uspeli da dobijemo podršku Kine i drugih država", kazao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.09.2014. 20:26
OZBILJNA BUDALA .
Četvrtak 11.09.2014. 20:28
Sve cete vi to ipak na kraju ukakiti Vucicu, prijateljsku rusku i kinesku ruku,
Četvrtak 11.09.2014. 20:53
Znaci od 1974 nam kinezi nisu dolazili u posetu.U to Titovo vreme mi smo bili nesto...A sada pametnom coveku je dovoljno 5 min.da provede na ulici,i vidi sliku jedne zemlje. Postovanje Kinezi uvek iskazuju i najvecim neprijateljima-to je sastavni deo njihove kulture.. A o Gospodinu Vucicu,vise nemam komentara.Njegovi rezultati najvise govore o njemu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online