Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 07.08.2014.
11:23

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Igumanija spremna za saslušanje

Policija i tužilaštvo u Boru započeli su istragu o Svetolazarevom pravoslavnom izviđačkom kampu koji se održava unazad dve godine na Kučajskim planinama istočne Srbije u organizaciji tzv. Srpske istinske pravoslavne crkve (SIPC) na čijem je čelu njihov episkop Akakije Stanković.

Sve se zna: Igumanija Efrosinija

Kamp se nalazi u ataru Akakijevog manastira Novi Stjenik. Igumanija Efrosinija je potvrdila da je pozvana na saslušanje u borsku policiju.


- Dogovoreno je da do kraja nedelje dam izjavu. Ne plašim se. Organizujemo kamp po uzoru na izviđačke kampove koji postoje u Srbiji i svetu, s tim što naš ima dodatnu komponentu, a to je pravoslavna molitva i veronauka, srpska nacionalna istorija i folklor. Nema ništa loše u tome da se deca socijalizuju kroz igru i druženje, da se nauče kako se orijentisati u šumi i opstati u surovim prirodnim uslovima. Da ojačaju kondiciju i imunitet. Bolje je to nego da zatvoreni u kući sede pred kompjuterom dan i noć, da ih sa interneta vrebaju gadarije. Ili da gluvare ulicama i nađu se na meti narko-dilera. Ne vidim da je protivzakonito, jer postoje sportska streljačka društva, ni to što su deca u okviru 10 dana kampovanja, jedan dan obučavana u streljaštvu gađajući improvizovane mete gumenim mecima iz plastičnih pušaka, priča za "Vesti" Efrosinija, inače idejni tvorac kampa.


Za negativan publicitet ona optužuje Srpsku pravoslavnu crkvu.
- Ne biraju načine da nas unište, jer se 20 godina suprotstavljamo SPC u vezi sa ekumenizmom. Za razliku od njih, iz redova naše SIPC niko nije sumnjičen za srebroljublje i lopovluk, raskoš i narkomaniju, pedofiliju ili bilo koji drugi razvrat - kaže igumanija novog Stjenika.
 

Gde su fiskalni računi

Efrosinija napominje da je SPC "privilegovana u Srbiji"
- SPC ima novac, vraćena su joj nacionalizovana imanja, a i država je finansijski dotira. Iako je zvanično registrovana SPC nije u državnom sistemu fiskalizacije, može da plasira i radi šta želi, da progoni i anatemiše one koji joj nisu po volji - kaže ona.
Srpska istinska pravoslavna crkva (SIPC) je, da podsetimo, naziv za nepriznatu zilotsku crkvu koja od 1995. deluje u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.08.2014. 11:40
Не могу рећи да сам велики Хришћанин али волим и подржавам наше зилоте, нека поживе и ојачају они и Црква им и да постану наш канон.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online