Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 14.05.2014.
06:35
D. Đ. A

Humani Albanac: U poklonu je deo vaspitanja koje nosim iz porodice

Bujar Nedžipi (52), vozač preduzeća Mimoza iz Preševa, poklonio je Udruženju paraplegičara u Vranju električna kolica do kojih se veoma teško dolazi, a za to je zaslužan i Srđan Trajković Kelenko (43), predsednik Udruženja.

Na radnom mestu: Srđan Trajković sa koleginicom
 

Trajković je u kolicima i radno vreme provodi pored fotokopir aparata u Uslužnom centru Opštine Vranje. Slovi za vrednog i prijatnog čoveka koga Vranjanci posebno cene i vole jer je svima na usluzi.


- Desilo se da sam ugledao čoveka kako šeta pored šaltera i odmah sam shvatio da mu je potrebna pomoć. Kaže mi:"Prijatelju, treba da izvadim uverenje o državljanstvu. Albanac sam, ne snalazim se". U kolicima sam, od šaltera do šaltera, pokupio obrasce, popunio ih, fotokopirao, predao i posle petnaestak minuta dao Nedžipiu. Nije mogao da veruje da je tako brzo završen posao - priča Trajković.

Humani Bujar Nedžipi

Nedžipi, vozač na linijama Preševo-Bern, Preševo-Štutgart i Skoplje-Brisel, na to mu je zatražio broj telefona. Razišli su se, a nakon sedam dana Trajkoviću je zazvonio telefon...


- Prijatelju, vraćam se iz Švajcarske. Sada sam kod Kruševca. Hoću da se vidimo u Vranju za tri sata da ti dam mali poklon - rekao je Nedžipi.


Kada su se sreli, Trajković je imao šta da vidi. Nedžipi je kupio i doterao nova kolica za prevoz hendikepiranih osoba.


- Učinio sam najmanje što je trebalo. Taj moj gest je samo odgovor na ljudski postupak nepoznatog prijatelja u kolicima. U tom poklonu je deo mene, deo moje duše, mog srca i vaspitanja koje nosim iz porodice - kaže Nedžipi.

U bolesti bez podela

Kolica za hendikepirane osobe koje je kupio Nedžipi koštaju oko 245.000 dinara. Za njih osobe sa posebnim potrebama čekaju u redovnoj proceduri osam godina.
Trajković navodi da su kolica otišla na pravu adresu, u Bosilegrad, Milki Asenovoj. Ona je jedan od 80 članova Udruženja paraplegičara iz Vranja, koje okuplja Srbe, Albance, Bugare, Makedonce, Rome.

Sreda 14.05.2014. 07:55
Svaka cast I jednom I drugome. Dobar covek se prepoznaje po do rim delima!
Sreda 14.05.2014. 08:53
Bravo!Treba prvo biti covek,pa onda sta hocete.
Sreda 14.05.2014. 11:22
У сваком житу има кукоља......као што и у сваком смећу има....бисера !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online