Ponedeljak 10. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 05.05.2014.
16:27
Srna A

"Srbija bi mogla uskoro u EU"

Komesar za proširenje EU Štefan File rekao je danas u Beogradu da je Srbija ostvarila impresivan napredak u evrointegracijama i izrazio uverenje da ova zemlja može uskoro ispuniti uslove za članstvo u EU.

Štefan File čestita Tomislavu Nikoliću na dosadašnjem napretku na putu za EU
 



File je poslije sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem rekao da su pred Srbijom u narednim mesecima tri prioriteta koja treba da ispuni.

To su, kako je naveo, privredne reforme, vladavina prava uključujući i borbu protiv korupcije i reformu državne uprave, a treći uslov je opredjeljenje za normalizaciju odnosa sa Prištinom i regionalna saradnja.

File je najavio da će EU povećati podršku Sriji u narednoj fazi tehničkom i stručnom pomoći u usklađivanju zakonodavstva Srbije sa evropskim.

- Godine 2004. evropske integracije Srbije izgledale su kao veoma daleka budućnost. Danas očigledno izgleda kao izvesnost i uveren sam da Srbija ima sposobnosti da tu mogućnost učini stvarnošću veoma uskoro - rekao je File.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da ne očekuje da EU na bilo koji način zaustavi ono što je Srbije postigla do sada i istakao posvećenost Beograda integracijama u EU.

Nikolić je zahvalio Fileu na dosadašnjoj saradnji, ističući da je zahvaljujući Fileovom uticaju izmenjena slika o Srbiji, a njegova posvećenost uticala na to da Srbija počne pregovore kao kandidat za članstvo u EU.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.05.2014. 16:31
само да се одрекнемо КиМ-а,да вам продамо епс и телеком,уведемо санкције Русији,још се задужимо код ммф-а,е ето нас гладних,жедних.голих и босих у еу,браво свим гласачима Српске назадњачке странке
Ponedeljak 05.05.2014. 16:52
Dok je nešo značila EU. Srbiji je srogo bilo zabranjeno sada kada im trebamo da Ruse otjeramo sa Balkana da uzmu i Vojvodinu da nas još zaduže do grla i da drže naše tržište i nas kao ROBOVE sada smo dobri dobro slšamo DALI NEKO NAS PITA HOĆEMO LI U FAŠISTIČKU EVROPU:
Ponedeljak 05.05.2014. 16:49
На референдуму Српски народ заокружиће НЕ у лоповску,фашистичку,секташку,крволочну ЕУ . ЕУ је окупирала Српско Косово. Еу је дала санкције Србији . ЕУ је ухапсила СРПСКОГ ХЕРОЈА РАТКА МЛАДИЋА . ЕУ је оптужила све Србе за рат а ослободила Хрвате,Шиптаре и Муслимане. ЕУ сада оптужује Русију за рат у Украјини . ЕУ=НАТО
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online