Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 28.04.2014.
19:31
Beta A

Radulović: Tri sata ničega, nastavak propadanja

Bivši ministar privrede Saša Radulović ocenio je da je i nova Vlada odustala od reformi i da će Srbija nastaviti da propada i građani da siromaše, a ekspoze premijera Aleksandra Vučića ocenio je kao "više od tri sata ničega".

I nova Vlada bez reformi, Srbija nastavlja da propada: Saša Radulović
 

"Kada je reč o privrednom rastu, oslanja se na sve propale politike u poslednjih deset godina, a to su dalje subvencionisanje i nada u velike strane investitore koji će preporoditi našu privredu, a gotovo ništa nije rečeno kako će privreda početi da diše i kreira nova radna mesta", rekao je Radulović agenciji Beta.

Naveo je da u ekspozeu o privrednom rastu nema ništa i da će sa ovom strategijom društvo nastaviti da siromaši, a životni standard građana nastaviti da pada.

"Ono što je Vučić pokušao da predstavi kao investicije je zapravo rasprodaja Telekoma, Državne lutrije Srbije, Aerodroma, RTB Bora i EPS-a da bi zakrpili veliku rupu u budžetu koju prave partijski zaposleni kadrovi. Nastavićemo da propadamo", rekao je Radulović.

Pročitajte još:

* "Telekom privatizovati, za EPS pronaći partnera"

* Šta je Vučić (prvo) obećao Srbiji?

* Vučić: Nećemo smanjiti penzije

* Izabrana nova (stara) Vlada Srbije

Istakao je da se javne finansije ne mogu konsolidovati nastavkom štednje, nego kombinacijom štednje i rasterećenja privrede, obaranjem poreskog opterećenja na rad za trećinu u dva koraka, jer se time stvara uslov za rast privatne privrede.

"Partijski kadrovi moraju da budu otpušteni, a to je više od 15 odsto u javnom sektoru, odnosno oko 100.000 ljudi, koji koštaju više od milijardu i po evra godišnje, a za to ne postoji politička volja, jer su mnogi od njih kadrovi Srpske napredne stranke", rekao je Radulović.

Istakao je da se mora pristupiti tako da se ozdravi sistem, a ne da se svali teret na ljude koji dobro rade u javnom sektoru, što znači da se mora otpustiti višak.

"Mora se saseći i burazerska ekonomija, a to su sve firme povezane sa vrhovima političkih partija, koje moraju da izgube ugovore sa velikim javnim preduzećima", rekao je Radulović.

Radulović je naveo da se u Vučihevom ekspozeu umesto reforme penzionog sistema traži način da se dodatno krešu troškovi, pa da žene idu u penziju sa 63 godine umesto sa 60 i uvedu penali za prevremeno penzionisanje.

"To nije reforma penzionog sistema, nego pokušaj da se troškovi smanje", rekao je Radulović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.04.2014. 19:51
MORAM da priznam da se sa Radulovićem u mnogo čemu slažem . Dakle sa VUČIĆEM JE PROPAST POTPUNO SIGURNA .
Ponedeljak 28.04.2014. 20:20
Ова Стиропор странка само се надувава новим "чланством" као балон од сапунице који опстаје баш кроз партијско запошљавање чланова исте. То иде до одређене границе, али будући да се запошљавају људи на непроизводна и измишљена радна места врло брзо једноставно неће бити новца за плате и сл.. Тада или опет инфлација, или, највероватније, проналажење нових криваца (дојучерашњих савезника) за још веће проблеме и тако у круг само да нико не викне да је Нови Вођа цео Народ обукао у ново царево одело. Једноставно СНС се спрема за градњу нових Потенкимових села. Сви они који су уживали у Вучковом коктелу нека се спреме и за коктел његове самовладе, али без кукања јер после .ебања нема кајања.
Ponedeljak 28.04.2014. 20:16
А шта ја да мислим о теби Радуловићу кад си ти могао три сата да гледаш и слушаш једног обичног преваранта и лажова, шта Радуловићу, ШТА ,,,,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online