Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 31.01.2014.
14:13
Beta A

Istraživanje: SNS pozitivno, a DS negativno predstavljan u medijima

Najviše prostora u medijima po pitanju borbe protiv korupcije zauzima Vlada Srbije i Srpska napredna stranka (SNS), a u značajno manjoj meri su pozitivno predstavljena antikorupcijska tela i žrtve korupcije, rekao je danas glavni analitičar Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Zoran Gavrilović.

Foto: Ilustracija

"Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, kao neko ko vodi borbu protiv korupcije u Srbiji, dominira u medijima po tom pitanju što nije dobro jer mediji moraju biti kritični i analitični, a prevelika pažnja medija prema jednoj stranci vodi u kampanju", rekao je Gavrilović na predstavljanju istraživanja o izveštavanju medija o borbi protiv korupcije.

On je dodao da su u pojedinim medijima od novembra do decembra 2013, kada je istraživanje sprovedeno, najčešće negativno po pitanju korupcije predstavljena lokalna vlast, posebno u Beogradu.

"TV Pink se isticala u stavljanju predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Đilasa kao i uprave grada Beograda u negativan kontekst", rekao je Gavrilović.

Gavrilović je kazao da se često dešava da se osumnjičeni i optuženi u medijima predstavljaju kao da su već krivi.

"Veliki je problem što su mediji uglavnom informativno izveštavali o borbi protiv korupcije dok je analitičkih tekstova bilo jako malo i izveštavanje se zasniva na zvaničnim informacijama dobijenim od institucija bez dodatnog produbljivanja i istraživanja", rekao je Gavrilović.

Projekat monitoringa izveštavanja realizuje BRIODI u saradnji sa Slovačkom organizacijom koja se bavi monitoringom medija MEMO 98.

POVEZANE VESTI

Petak 31.01.2014. 14:22
Isto je tako i ds predstavljena pre 10 god,kao stranka koja će doneti Srbiji željene reforme i budućnost i prosperitet za omladinu..sa njima bi šta bi..U slučaju sns se stavlja akcenat na nešto što je samo magla i prašina na njihove marketinške poteze hapšenja pojedinaca,sa kojima bi već davno trebalo da se završi procesuiranje i da budu iza rešetaka.Nadam se da ljudima neće trebati toliko vremena sa njima kao sa tadićem da uvide tu činjenicu,da se i ovoga puta samo naivnom narodu baca prašina u oči zarad fotelje i vlasti.
Petak 31.01.2014. 15:36
Ovo nisu jedine stranke u Srbiji,sta je sa Dverima,to je jedina opoziciona stranka u Srbiji???
Petak 31.01.2014. 18:20
Svoju nesposobnost, nedostatak kadrova i programa sns uporno pokušava da "popravi" propagandom. Ali i tu su se prevarili. Veoma su providni i ne mogu da sakriju svoju pravu nameru.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online