Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 17.11.2013.
01:40
D. N. Petrović - Vesti A

Dačić srušio bojkot?

Premijer Srbije Ivica Dačić juče je na severu Kosmeta pozvao Srbe "da odustanu od bojkota, izađu na izbore i uzmu vlast u Kosovskoj Mitrovici".

Kampanja na Kosovu: Ivica Dačić
 

- Srbija danas ne može da vam pomogne puškama i tenkovima, ali može pametnom politikom i pametnim odlukama. Srbija nikada neće ostaviti ni zaboraviti Srbe na Kosovu, ali ni Srbi sa Kosova ne treba da zaborave Srbiju. Ovde sam da vam pokažem da je Srbija i dalje na Kosovu - poručio je Dačić u Mitrovici na završnoj konvenciji Građanske inicijative "Srpska".


Dačića je na Kosmetu dočekalo nekoliko hiljada Srba, koje su ovacijama ispratile njegov poziv da učestvuju na lokalnim izborima u nedelju.


- Nisam došao ni da vam pretim, ni da vas molim, već da vam kažem da sami znate šta treba da uradite. Kako budete glasali tako će vam i biti. U Mitrovicu sam dolazio i kada je grad branjen krvlju, nema toga ko će mi zabraniti da dođem ovde - naglasio je Dačić.

Greške iz prošlosti

- Da Srbije nije bilo, ne bi ni nas danas bilo ovde, ne bismo imali veliku teritoriju i četiri značajne srpske opštine. Ne smete ponoviti loše iskustvo Srpske Krajine - istakao je Dačić.
- Rukovodstvo Srpske Krajine igralo se sa svojim građanima. Gde su danas Srbi iz RSK, raseljeni i proterani uz najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata. Ne smemo više da ponavljamo greške iz istorije - podsetio je Dačić.

Uz poziv Srbima na jedinstvo, Ivica Dačić je istakao da će 40.000 do 50.000 Srba na Kosovu i Metohiji i dalje primati plate od Vlade Srbije, a potom je u pratnji ministarke energetike Zorane Mihajlović i potpredsednika Socijalističke partije Srbije Žarka Obradovića prošetao ulicama severne Kosovske Mitrovice, obišao most na Ibru gde se nalazi "čuvena barikada". Posle toga je sa građanima "popio piće" u kafiću Dolče vita.


- Izađite na izbore, ne treba nam bojkot, oni koji pozivaju na bojkot protiv su nade. Izlazak na izbore je najbolji način da sačuvate vaša radna mesta - istakla je i ministarke energetike i visoki funkcioner Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović naglasivši da će Zajednica srpskih opština biti formirana i da će ona biti garant opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.


Kosovska Mitrovica bila je juče izlepljena plakatima Građanska inicijativa "Srpska", u gradu su se vijorile srpske zastave, a još od deset sati u Mitrovicu su počeli da pristižu autobusi sa bivšim žiteljima ovog grada koji sada žive u Kraljevu i drugim gradovima Srbije i iz drugih gradova severnog i južnog Kosmeta. Miting je protekao bez incidenata, a sve vreme bilo je vidljivo jako prisustvo pripadnika KPS-a, Euleksa i Kfora.

Skandirali "Ivice Srbine"

Okupljeni su povremeno skandirali "Srbija, Srbija" i "Ivice Srbine", a najžešće ovacije Dačić je dobio kada je podsetio da je u Mitrovici bio kada se grad i krvlju branio.
Za razliku od nekih ranijih mitinga, ovoga puta se nije čuo ni jedan jedini zvižduk, niti je primećena bilo kakva aktivnost žitelja Mitrovice koji se protive izlasku na izbore, a kojih nije malo.
Organizatori mitinga sve su ovoga puta dobro pripremili, tako će, kažu, biti i u nedelju, kada će građani organizovano i pojedinačno dolaziti na biračka mesta.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.11.2013. 06:58
Gos. dacicu gdje ste vi branili Srbe tu Srba vise nema.A polako nestaju I u Srbiji jer ih vi "Branite'..Za tebe su samo TERAZIJE I METAR KANAPA..zIVI BILI PA VIDJELI.........
Nedelja 17.11.2013. 06:16
Srbija vas je predala Taciju, i ne moze vas braniti, ali vas nikad nece zaboraviti. Sto kazu Ameri, s takvim "prijateljima" kome trebaju neprijatelji?
Nedelja 17.11.2013. 14:43
Nije ga docekalo "nekoliko hiljada" vec je dovezeno specijalnim autobusima, a svakako najbrojniji su bili nabildovani celavci bez kefala, koji su se oko patkuljka gurali unuzvereno, o kako je sve to bilo i smesno i jadno. Skandirala je grupa dobro placena, ko sve to placa, kome sve to treba, jadnom narodu sigurno ne?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online