Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 19.10.2013.
09:43 >> 11:43h
Beta A

"Poseta Dačića snažna poruka Srbima"

Posle tri godine premijer Srbije Ivica Dačić boraviće na Kosovu i Metohiji, a prema rečima predsednika skupštinskog Odbora za KiM Milovana Drecuna, poseta premijera je snažna poruka posle koje očekuje veću izlaznost Srba na lokalne izbore.

Biće stvorena čvrsta neraskidiva veza između Srba sa Kosova i Beograda: Milovan Drecun
 


"To je snažna poruka, da je država bila i da jeste i da će i u narednom periodu biti sa svojim narodom na Kosovu. Cilj je da se Srbi ohrabre, da što masovnije izađu na izbore i da će posle izbora biti formirana Zajednica srpskih opština, ta čvrsta neraskidiva veza između srpskog naroda i Beograda", rekao je Drecun za Radio-televiziju Srbije (RTS).


Dačić će obići manastir Gračanicu i razgovaraće sa vladikom Teodosijem i građanima.

U centru Gračanice čekaju Dačića, pojačana bezbednost

Građani Gračanice okupili su se u centru grada, gde će sačekati premijera Srbije Ivicu Dačića koji dolazi u posetu manastiru, a najavljen je i predizborni skup Građanske inicijative Srpska.

Većina okupljenih u centru su mladi ljudi koji nose majice sa natpisima "Ja sam zvaničnik Srbije" i "Srpska" aludirajući na Građansku inicijativu Srpska koja je zakazala predizborni skup za 13.30 časova.

Pored puta, kojima će proći premijer Srbije, raspoređene su saobraćajne patrole i policija, dok su u samoj Gračanici policajci u uniformama. Primećeni su i monitori KFOR-a i pripadnici Euleksa.


Upitan o bezbednosti na KiM, Drecun je istakao da je incidente teško sprečiti i da strahaju da će ih biti i na dan izbora.


"Ako ih bude, izbori mogu da budu poništeni", upozorio je Drecun i dodao da je jedini odgovor na incidente i manipululacuje Prištine - što veća izlaznost Srba.


"Ako se ne formira Zajednica srpskih opština, koja je u temlju briselskog sporazuma, onda ćemo imati problem, jer nećemo imati institucionalni okvir preko koga će Srbija moći da se bore za opstanak naroda,i da se kao država vrati na Kosovo," rekao je Drecun.


On je rekao da je najnovija manipulacija Prištine - birački spisak, odnosno da se niotkuda pojavilo 600.000 Albanaca. Objasnio je da je na biračkom spisku 1.779.357 osoba i da je to za 11, 72 odsto više u odnosu na prošle izbore i popis iz 2011. godine koji je urađen na Kosovu. Prema tom popisu, na Kosovu živi 1.739.825 ljudi, od čega je oko pola miliona dece.


"Ispada da ima više birača, nego stanovništvva, odakle se pojavilo tih 600.000 ljudi", upitao je Drecun.

POVEZANE VESTI

Subota 19.10.2013. 10:07
sta se ovaj preserava babun jedan
Subota 19.10.2013. 12:10
Reci cu samo-govno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online