Nedelja 2. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 19.09.2013.
16:43
Beta A

"Napad na Euleks napad na međunarodnu zajednicu"

Specijalni predstavnik Evropske unije, države-članice EU prisutne na Kosovu i Ambasada SAD na Kosovu ocenili su u zajedničkom saopštenju da je jutrošnji napad na zvaničnike Euleksa na severu Kosova bio napad na međunarodnu zajednicu u celini. U saopštenju se navodi da je reč o "kukavičkom napadu" u kojem je ubijen jedan pripadnik Euleksa. I Velika Britanija je osudila ubistvo carinika Euleksa.

"To je napad na sve za šta se zalažemo, uključujući i mir, bezbednost i vladavinu prava"
 

"To je napad na sve za šta se zalažemo, uključujući i mir, bezbednost i vladavinu prava. Ne sme biti prostora za nasilje, pretnje i zastrašivanje na današnjem Kosovu", ukazuje se u saopštenju.

Zemlje EU i SAD su podržale napore vlasti da nađu napadača i privedu ga pravdi.

"Pokušaji da se destabilizuju napredak na severu Kosova su neprihvatljivi. Pozivamo sve pojedince da se ponašaju odgovorno i nastave sa podrškom realizaciji sporazuma Beograda i Prištine od 19. aprila. Ponavljamo našu podršku punoj implementaciji tog sporazuma, uključujući i održavanje slobodnih, fer i sveobuhvatnih opštinskih izbora na Kosovu, 3. novembra".

* Dačić: Pucanj u Euleks je pucanj u Srbiju. Nikolić izjavio saučešće

* Vučić: Odgovor države biće žestok

Velika Britanija osudila je takođe ubistvo carinika Euleksa u Zvečanu i poručila da se ne sme dopustiti da nasilje omete napredak Kosova, saopštio je Forin ofis.

"Velika Britanija snažno osuđuje ovaj nasilan čin i potpuno podržava napore vlasti da pronađu počinioce tog napada i privedu ih pravdi", navodi se u saopštenju britanskog državnog sekretara za Evropu Dejvida Lidingtona. On je rekao da Velika Britanija podržava dogovor Beograda i Prištine od 19. aprila, uključujući održavanje slobodnih i fer lokalnih izbora 3. novembra.

"Takođe ponavljam snažnu podršku Velike Britnije misiji Euleks na Kosovu i odajem počast doprinosu te misije u nepovratnom napretku na njegovom evropskom putu u poslednjim mesecima. Napadima, poput onog koji smo danas videli, neće biti dozvoljeno da ometu pozitivan i hrabar napedak koji smo videli", navodi se u saopštenju.

U opštini Zvečan na severu Kosova jutros oko 7.50 ubijen je jedan policajac Euleksa, a ranjena su trojica. Napadač za sada nije otkriven.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.09.2013. 16:59
I definitivno su srbi stavljeni na svetski stub srama. Srbi gde god ziveli vise nemaju pravo na istinu, na slobodu i na svoju drzavu. Kao nacija srbi su okupirani i zive u uslovima svetskog Ausvica sa ubedjenjem da su krivi sto su zivi. Mrznja koja se izvaljuje prema srpskom rodu poprimila je genocidne razmere i pitanje je da li Srbija moze opstati sa ovolikim brojem neprijatelja i nijednim prijateljem.
Četvrtak 19.09.2013. 17:13
Napadač još nije otkriven, a sve " ukazuje ", s obzirom na žestinu opisa " zločina ", da se radi o Srbinu ! Šta će se desiti, ako se ustanovi da se radi o nekom šiptarskom šverceru heroina !? Obustaviće uvoz u EU i ostaviti sve ovisnike da polude ? Komentar dvojice neizbježnih, Vučića i Dačića je više nego gadljiv !
Četvrtak 19.09.2013. 17:18
АКО СМО МИ - ПА ДАЈТЕ ВИШЕ ДА ЗАВРШИМО СА ТИМ !!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online