Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 21.07.2013.
17:54
b92.net A

Da li se Palmi drma stolica u Jagodini?

Od 2004. godine Jagodinom suvereno vlada Jedinstvena Srbija u koaliciji sa SPS-om i PUPS-om. Naprednjaci, međutim, imaju sve više članova u tom gradu, piše b92.net.

Dragan Marković Palma
 

Sednice gradske skupštine koje se završavaju u rekordnom roku, bez rasprava i suprotstavljenih mišljenja - tako se najpribližnije može opisati parlamentarni život u Jagodini. Međutim, dok je u skupštini kojoj predsedava Dragan Marković Palma sve pod kontrolom, u strankama u centru Pomoravlja je uzavrela atmosfera.

Bivši član DSS-a Goran Kostić učlanio se u Srpsku naprednu stranku. Jedan od motiva za promenu dresa, kaže, je to što njegova bivša partija nije iskoristila šansu da iznese promene.

“I Jagodini i Srbiji su potrebne korenite promene u cilju smanjenja korupcije i svega onoga što se prenosi, loša ekonomska situacija i to“, kaže on.

U poslednjih mesec dana naprednjacima koji su u Jagodini u opoziciji prišlo je oko 300 novih članova iz redova SDPS-a, DS-a, DSS-a.

Popularnost Aleksandra Vučića, ali i inertnost ostalih stranaka u tom gradu utiču na priliv novih članova, smatra poverenik SNS-a Nebojša Tatomir.

“Što se tiče Dragana Markovića Palme, on je u Jagodini politički vrlo jak tako da je njega ugroziti vrlo teško i cilj Srpske napredne stranke je da svojim radom, akcijama i projektima, pronađe put do glasača. Kako će to da izgleda za tri godine kada dođe do lokalnih izbora, to ćemo videti“, kaže on.

U DSS-u koji je ostao bez dela članstva, tvrde da ih to ne potresa jer je reč o malom broju ljudi. Kažu da iščekuju izbore koji će pokazati pravu snagu političkih partija.

“Nismo deca, grad je mali, svi se znamo, mnogo je veća priča kad najpopularnija stranka u zemlji ostaje bez odbornika u nekom gradu, nego što je neko iz neke mesne zajednice prešao u neku drugu stranku“, kaže Vladimir Mićović iz DSS-a.

I dok naprednjaci poručuju da će o disciplini i sudbini njihovih odbornika odlučiti centrala, sva tri odbornika Demokratske stranke sami su doneli odluku i prešli u "Zajedno za Srbiju" Dušana Petrovića.

Ipak, u DS-u tvrde da i dalje učestvuju u vlasti.

“Mi ćemo nastaviti da participiramo u vlasti bez odbornika, ali kroz gradsko veće. I ne samo kroz gradsko veće, imate više desetina članova Demokratske stranke koji su ili direktori javnih preduzeća i ustanova ili članovi upravnih, sada nadzornih odbora. Ti ljudi nisu nigde prešli“, kaže Aleksandar Janković iz DS-a.

Od 2004. godine Jagodinom suvereno vlada Jedinstvena Srbija u koaliciji sa SPS-om i PUPS-om. U ovom mandatu podršku im daje Demokratska stranka, dok su naprednjaci i DSS u opoziciji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.07.2013. 18:14
Drma mu se stolica itekako, ali u debelom crevu. Pun je toga te mu sve izlazi na usta, kao i svim nasim politicarima.
Nedelja 21.07.2013. 21:34
палма је успешан захваљујући "коалиционом" потенцијалу... јагодинци га хвале - као направио је "чудо" од града... Не знам само како може град да буде "чудо" у трулој држави ? тако својствено за наше људе.... жртвујемо вола за килограм меса....
Nedelja 21.07.2013. 20:41
Koliko sam cuo Jagodince ,bar one koje sam slusao, svi su zadovoljni stanjem u Jagodini. Kazu da je Palma napravio malo cudo od Jagodine i da ga velika vecina gradjana podrzava. Bio sam u gradu nekoliko pu ta i to skoro i u odnosu na istocnu Srbiju ono lepo izgleda. E sad verovatno svi mi placamo po malo za to. Sto se tacnih politickih prilika tice u Jagodini ne deluje mi da je bas rasireno neko veliko nezadovoljstvo ali u svakom slucaju ja sam najnezadovoljniji zbog toga sto se ovako nesto desava. Kao da ne zivimo u istoj drzavi i onaj ko ima blizu poziciju vlasti kupuje svoj politicki status razvojem svoje opstine. Onaj ko to nije u tom delu Srbije vladaju beda ijad a ti su u vecini.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online