Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 06.02.2013.
03:29
Informer A

Albanci spremaju etničko čišćenje?

U tajnom izveštaju Bezbednosno-informativne agencije, koji je dostavljen državnom vrhu navodi se da teroristi nameravaju da učestalim bombaškim napadima na civilne objekte u gradovima i naseljima u kojima žive Srbi izazovu strah i paniku.

Krstimir Pantić: Albanci planiraju da u martu pokušaju etničko čišćenje severnog dela KiM
 

- Njihov plan je da već u martu počnu sa terorističkim akcijama, ići će se na izazivanje panike i neće prezati ni od velikih ljudskih žrtava – navodi izvor iz BIA.

U BIA niko nije hteo da zvanično komentariše ova saznanja. Međutim, zamenik Vladine kancelarije za KiM Krstimir Pantić kaže da su saznanja više nego realna.

- Sve što se ovih dana dešava na Kosovu predstavlja samo uvertiru za ono što se sprema na proleće. Albanci planiraju da u martu pokušaju etničko čišćenje severnog dela KiM, a za to imaju logističku i svaku drugu podršku Kfora i Euleksa – tvrdi Pantić dodajući da bi Vlada Srbije morala ozbiljno da reaguje kako bi sačuvala bezbednost Srba.

- Da Albancima nedužne civilne žrtve ne predstavlkjaju ništa, dokazuje i ovo ranjavanje dece u Kosovskoj Mitrovici – naglašava Pantić.

Šef Vladine kancelarije za KiM Aleksandar Vulin s druge strane ističe da nema saznanja o navodnim planiranim napadima kosovskih ekstremista, ali dodaje da ga "tako nešto ne bi iznenadilo".

- Začudilo bi me da međunarodna zajednica dozvoli napad na srpske civile, ali me ne bi iznenadilo da ima onih koji misle da je oružani napad najbolji način za prekidanje pregovora i kršenje postignutih dogovora između Beograda i Prištine. Nadam se da Kfor i Euleks neće dopustiti tako nešto – ističe Vulin.

Ministar Kosovske policije Bajram Redžepi, međutim najave napada albanskih terorista na severu Kosova ocenjuje kao "potpunu neistinu".

- To su čiste laži i insinuacije, koje potiče iz kuhinje zlonamernika. Za bacanje bombe u Kosovskoj Mitrovici mogu samo da kažem da je istraga u toku, a da je dosad utvrđeno da to nije međuetnički napad – zaključuje Redžepi.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.02.2013. 07:07
Доста, бре, више о томе шта раде албанци. Доста дизања живаца народу. Од 1991 па до данас увек иста прича: они раде ово, они раде оно, а никад да кажу шта раде наши. Младић викаше: ако неко дирне Крајину наћи ће ме на свом путу; Крајина оде, а њега нигде на путу. Тако и данас; албанци раде ово, албанци раде оно, а председник државе иде на састанак у Брисел са председницом Космета. После савета које је добио од турака он гази наш Устав и иде да потпише предају Космета. Овај бедни Вулин није способан ни да овце чува, а не да води политику. ШТА РАДИ СРБИЈА И ЊЕНА ВОЈСКА? Николић обећа да ће све пред народ изнети и ништа од тога што се буде говорило Косову и ништа...
Sreda 06.02.2013. 08:43
Kako je ovaj Vulin počeo opasno da me nervira! Dečko kakvi "kosovski" ekstremisti? To su albanski teroristi koji imaju svoju matičnu državu, i izazivaju probleme na našoj teritoriji... O Bože kako nam sve češće uvode nove termine i privikavaju na nekakvu "realnost" kao da ćemo se mi pomiriti s tim.
Sreda 06.02.2013. 09:45
Srbiji je POTREBNA PARAVOJNA formacija koje je na strani naroda i nije pod komandom vlade. Ja predlazem: OVS oslob. vojska srbije :) inace spasa nema
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online