Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.02.2013.
10:49
Vestionline A

“Dođite da vidite da je proces protiv Caneta montiran“

U redakciju Vestionline stiglo je obaveštenje za javnost advokatskog tima Stanka Subotića Caneta u vezi sa postupkom koji se vodi protiv njega i još 14 lica zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, koje vam u celosti prenosimo.

Stanko Subotić Cane
 

"U toku sledeće nedelje, od 4. do 8.2.2013. godine, svakog dana, sa početkom u 9.30 sati, u Apelacionom sudu u Beogradu, održaće se javna sednica drugostepenog veća, u postupku protiv Stanka Subotića i još 14 lica, zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, u kojem Apelacioni sud treba da odluči o žalbama Specijalnog tužioca, okrivljenih i njihovih branilaca protiv presude Specijalnog suda u Beogradu kojom je okr. Stanko Subotić osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest godina zatvora.

U toku te sednice, odbrana Stanka Subotića pružiće Apelacionom sudu nesumnijve dokaze da je u pitanju montirani krivični postupak koji je, uz pomoć Ratka Kneževića i hrvatskog nedeljnika Nacional, pokrenut od strane Kabineta Vojislava Koštunice, na taj način što su tekstovi sa očigledno lažnim i izmišljenim činjenicama, dve godine objavlijavani u tom listu, a zatim isti uzimani kao “dokazi“ protiv Stanka Subotića i dostavljani italijanskoj i drugim stranim ambasadama u Beogradu, što je i bio povod za pokretanje postupka protiv Stanka Subotića pred Specijalnim sudom u Beogradu i krivičnog postupka protiv Subotića u Italiji, sve zbog tobožnjeg šverca cigareta, u kom postupku je posle više godina vodjenja postupka, italijanski tužilac predložio da sud okr. Subotća oslobodi optužbe.


S druge strane, krivični postupak pred tadašnjim Prvim opštinskim sudom u Beogradu, koji je 2001. godine pokrenut protiv Ratka Kneževića zbog krivičnog dela ucene izvršene na štetu Stanka Subotića, je pod uticajem te iste vlasti prekinut, sve dok u toku prošle godine, posle više od deset godina, nije obustavljen zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja.

U toku drugostepenog postupka odbrana Stanka Subotića će pružiti dokaze o brojnim zloupotrebama prethodne vlasti u Srbiji koja je, na čelu sa ministarkom pravde Snežanom Malović i državnim sekrtetarom Slobodanom Homenom, javno vršila pritisak na prvostepeni sud da, bez obzira na sadržinu dokaza, Stanka Subotića osudi, što je i bio osnovni razlog da Specijalni sud u Beogradu, dokazujući da se nalazi “na braniku borbe protiv organizovanog kriminala“ (kako je to ministarka pravde od suda javno i tražila), grubo pogazi sva prava okrivljenog Subotića u postupku, počev od prava da uopšte učestvuje u istom i predlaže bilo kakve dokaze koristeći, s druge strane, falsifikovanu fotokopiranu dokumentaciju kao “krunski“ dokaz Specijalnog tužioca o učešću Stanka Subotića u švercu cigareta 1995. i 1996. godine, a zatim donese krajnje nepravilnu i nezakonitu presudu presudu koja je svojevrstan primer kako izgleda pravosuđe “reformisano“ od strane prethodne vlasti u Srbiji.

Sa iznetih razloga odbrana Stanka Subtića poziva predstanike medija, nevladinih organizacija i sva druga zainteresovana lica da dođu na sednicu veća Apelacionog suda i neposredno se upoznaju sa svim činjenicama vezanim za ovaj postupak", stoji u saopštenju advokatskog tima Stanka Subotića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online