Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 23.01.2013.
04:06
Alo A

A od šeika...tri "mečke" od 3 miliona

Šeik Abu Dabija Mohamed bin Zajed al Nahjan poklonio je Srbiji tri blindirana džipa "mercedes 500 GL" vredna skoro tri miliona evra. Razlog za ovakav potez je to što je šeik prilikom posete Srbije video da državni organi nemaju "bogzna kakav vozni park".

Šeika je dočekao ministar odbrane Aleksandar Vučić
 

Džipovi su pre nekoliko dana dopremljeni iz Ujedinjenih Arapskih Emirata transportnim avionom "herkules" i trenutno se čuvaju u jednoj od kasarni Vojske Srbije. Džipovi će vrlo brzo početi da se koriste za prevoz najviših državnih funkcinera i dočeke stranih delegacija.

Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je princ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Muhamed bin Zajed poklonio je Ministarstvu odbrane tri blindirana "mercedesa".

Kako se navodi na sajtu Ministarstva automobili će biti dati na raspolaganje državnim organima za prevoz stranih delegacija koje borave u Srbiji i kojima je potreban visok nivo zaštite.

Šeik Muhamed bin Zajed je i zamenik vrhovnog komandanta vojnih snaga UAE.

 

Razlog za donaciju je taj što je šeik, koji je pre dve sedmice boravio u Srbiji, video da državni organi nemaju "bogzna kakav vozni park".
 

"Kada je organizovan doček za šeika, za prevoz njega i njegove delegacije dali smo najbolje automobile kojima raspolaže naš državni vrh, između ostalog i automobile koje koriste predsednik Tomislav Nikolić i prvi potpredsednik Aleksandar Vučić. Pošto se radi o automobilima starim od 10 do 15 godina, šeik je shvatio kakva je situacija i čim se vratio u Abu Dabi najavio da će tri blindirana mercedesa sa najboljom opremom poslati Vučiću na poklon", rečeno je listu "Alo" u Ministarstvu odbrane.


Tri blindirana "mercedesa": Šeikov poklon Srbiji


 

Prvi potpredsednik Vlade se zahvalio, ali je tražio da to bude poklon za Srbiju, što je šeik i prihvatio i poslao automobile specijalnim letom. Džipove je preuzelo Ministarstvo odbrane i biće korišćeni prilikom dočeka stranih delegacija zato što su reprezentativni i imaju najviši stepen zaštite.
 

Džip je težak četiri tone, motor 6100 kubika, a maksimalna brzina je 300 kilometara na sat. Kako piše Alo, pošto Vučić nije hteo automobile, šeik mu je lično poslao snajper i tako mu je zahvalio na gostoprimstvu.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.01.2013. 05:23
Drzava ima siromasan vozni park, to je tacno, al za to oni privatno imaju bolji vozni park od drzave... jel to normalno??? Trebao je seik da ih poseti u privatnim vilama, sve bi mu bilo jasno kad bi uporedio njihovo privatno vlasnistvo sa drzavnim...!!!
Sreda 23.01.2013. 05:06
JAOOO....koja sramotaaaaaaa......
Sreda 23.01.2013. 07:45
Ova gest je dobar, ako je istinit... svaka čast !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online