Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Utorak 25.09.2012.
01:39
Alo! A

SAD o Srbiji: Dobrodošli u zemlju četnika, ubica i silovatelja!

U članku o festivalu trubača u Guči, koji je objavio američki internet magazin "Vajs", Srbi su opisani kao četnici, divljaci i masovne ubice koje spaljuju žene i decu, piše list Alo.

Razočaravajuća američka reportaža o saboru u Guči
 

"Dobro došli u zemlju četnika", piše američka novinarka Ana Loškin u članku "Srpski nacionalizam na festivalu trubača u Guči". Cela reportaža, koja na ponižavajući način opisuje srpski narod, fokusira se na prikazivanje učesnika festivala kao pijanaca koji ili ne nose majice ili te majice imaju mrtvačke glave i preteće poruke.

Povratak u devedesete

Loškinova se osvrće i na promenu vlasti u Srbiji: "Nakon što je nacionalistički predsednik Tomislav Nikolić u maju došao na vlast, mnogi strahuju da novi put Srbije nije ka članstvu u EU, već na povratku ka etničkom konfliktu koji je izazvao godine krvoprolića. Imenovanje Ivice Dačića za premijera izazvalo je zabrinutost zbog njegovih bliskih veza sa Miloševićem", piše ona.

Loškinova piše: "U moru slogana poput 'Čuvaj vodu, popij pivo', jedna majica se posebno ističe, to je portret bivšeg predsednika Slobodana Miloševića sa natpisom: 'Tvoja vojska te čeka'. Neki nose crne majice sa lobanjama, na kojima piše 'Sa verom u Boga - Sloboda ili smrt', ispisano crkvenim slovima, sa zelenim vojnim šeširima ukrašenim slikom orla i kraljevske krune. Dobro došli u zemlju četnika!".

Nakon što je zemlju nazvala četničkom, ona taj pojam objašnjava ovako: "Četnički pokret se povezuje sa srpskim masakrima, silovanjem i mučenjem tokom ratova u Jugoslaviji."

Omladinu koja je okupljena u Guči opisuje kao rulju koja skače satima skandirajući o moći "velike Srbije":

"Mladići i devojke izgledaju nevino dok pevaju o veličini Srbije, noseći kape sa četničkim simbolima, uvijeni u srpske zastave. Oni pokazuju tri prsta, što Bošnjaci i Hrvati smatraju provokacijom jer je taj pozdrav koristila srpska vojska dok je nemilosrdno ubijala njihov narod."

Sam kraj reportaže zaključuje ljubavna priča o devojci koja ne sme da kaže ocu da je u vezi sa Romom, pa je nazvana "Srpski Romeo i Julija."

POVEZANE VESTI

Utorak 25.09.2012. 02:07
jedan moj prijatelj rece kad bi ameri imali na svakom cosku ulice,po jednu bolnicu za psihopate,nebi ste mogli sresti na ulici nijednog amera,svi bi bili u bolnici,.
Utorak 25.09.2012. 02:21
Vreme je da neko ovaj olos od novinarke Loshkin obavesti da je upravo vlada njene drzave svojevremeno odlikovala vodju tih cetnika! A mozda to i znaju, ali se kaju. Neka se odrede jednom sta misle o cetnicima, ali ovog puta stvarno.
Utorak 25.09.2012. 08:32
SA OVAKVIM PISANJEM I DALJE HOCE DA OPRAVDAJU ONO STO SU NAM UCINILI ! PROTJERALI 500 000 LJUDI SA NJHOVIH OGNJISTA, BOMBARDOVALI RS, DA BI NASTAVILI DA BOMBARDUJU SRBIJU, OKUPIRALI KiM I KONSTANTNO VRSE PRITISAK NA NAS ! U BITI SAM PONOSAN, JER MOJ MALI ( PO BROJU ) NAROD IZAZIVA TOLIKO PAZNJE NE SAMO U SAD, VEC I TOJ EU ! NJIH VJEROVATNO NERVIRA STO IH MI I NE PRIMJECUJEMO ! ZAO MI IH, NJIH 20 POJEDE MALU CURKU NA DAN ZAHVALNOSTI, A ETO MI SE VESELIMO ZIVOTU I U OVIM TESKIM VREMENIMA ! DUH NAM NE MOGU SLOMITI NIKADA !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online