Nedelja 2. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 08.08.2012.
09:48
Večernje novosti A

Tadiću plata 140.000 dinara

Čim mu je završen mandat predsednika republike, Boris Tadić je prestao da prima zaradu od države i "prebacio" se na platni spisak svoje stranke. Kako "Novosti" saznaju, on sa računa DS mesečno dobija 140.000 dinara. A to je približno iznosu koji je primao kao šef države.

Tadić odbio da koristi ono što mu po zakonu pripada, prima samo platu u stranci
 

Od sekretara DS Tamare Tripić novinari su saznali da Tadić nije želeo da koristi pravo koje mu pripada po zakonu:

- Predsednik od prvog dana posle napuštanja funkcije dobija platu iz stranke. Nije hteo da se prijavi da prima šest zarada od države i narednih šest meseci, što pripada svim bivšim funkcionerima.

Tripićeva kaže da Tadić u ovom trenutku od države ima obezbeđenje, a da je stranka preuzela plaćanje kirije. Kako su "Novosti" već objavile, zakup vile u Ulici generala Grujića u beogradskom naselju Senjak, gde se preselio predsednik DS, mesečno košta 4.000 evra.

U Predsedništvu i Vladi Srbije saznajemo da se lider demokrata još nije prijavio za druga prava koja mu pripadaju kao bivšem šefu države, a na osnovu Zakona o presedniku Republike. Nekadašnjim predsednicima, inače, sleduje mesečna naknada koja je 80 odsto predsedničke plate (oko 105.000 dinara), imaju pravo na kancelarijski prostor, na savetnika, službeni automobil s vozačem. I sve ove pogodnosti može da koristi onoliko dugo koliko mu je trajao predsednički mandat.

Za razliku od, recimo, poslanika ili ministara, bivši predsednici mogu da zadrže diplomatski pasoš, a zakon im dozvoljava i pristup arhivama dok su bili na funkciji.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.08.2012. 09:53
"Tadić odbio da koristi ono što mu po zakonu pripada, prima samo platu u stranci" -------------------------------------------------- Зато што је пун као брод од стеченог мимо закона... За фирера и остале жуте кмере, талибане и гаулајтере нема финансијске зиме.
Sreda 08.08.2012. 10:02
Prima platu u stranci, koja se finasira odakle??? Padaju im pare sa Marsa ili rastu na drveću?? To što je ds parlamentarna stranka (na opštu žalost) i što je kao takva na budžetu - to "nema veze"...?
Sreda 08.08.2012. 11:53
Moze im se da placaju nenormalnu kiriju od 4.000 evra i platu za predsednika kad su se nakrali narodnih para. Budzet drzave nikad u vecem u minusu ,a partijska kasa krcata ,Sutanovac gradi li gradi,a imovina ostalih meri se milionima.Hoce li se neko usuditi da malo protrese te nekretnine i ne samo "zutih" vec i Canka,Cede,NV organizacija.Namnozio se korov po Srbiji,a zatvori zvreje prazni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online