Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Utorak 07.08.2012.
12:50 >> 19:04h
Beta A

Normalizovan saobraćaj u Zupču

Kamioni Euleksa vratili su se popodne iz sela Zupče ka južnom delu Kosovske Mitrovice, a vojnici Kfora povukli su se na punkt prema selu Čabra i kontrolišu sve putne pravce koji od Zubinog Potoka vode ka severnoj Kosovskoj Mitrovici, javila je televizija Most iz Zvečana.

Srbi blokirali prolaz Kforu i Euleksu
 


Prema rečima građana koji su oko pet sati držali u blokadi put koji od Zupča vodi ka administrativnom prelazu Brnjak, Euleks je prekršio dogovor kada su jutros posle tri njihova službena automobila ovim putem krenuli kamioni natovareni velikim betonskim
blokovima, za koje Srbi strahuju da će biti upotrebljeni za blokadu alternativnih puteva u opštini Zubin Potok.

Kfor uzvraća zatvaranjem prelaza

 

Pripadnici nemačkog kontigenta Kfora ponovo su danas blokirali alternativni put preko Tresave, koji od administrativnog prelaza Jarinje u opštini Leposavić vodi do policijskog punkta Rudnica.

Meštanin Saša Kasalović rekao je da "predstavnici međunarodnih snaga planiraju da izazovu incident zbog kog bi Srbi reagovali a oni postavili betonske blokove da se zaštite".

Incidenata nije bilo.

Vojnici Kfora su stacionirani u Jagnjenici na putu prema Zvečanu, a raspoređeni su i u Zupču na raskrsnici koja vodi ka albanskom selu Čabra.

Srbi na severu Kosova za snabdevanje i prelazak u centralnu Srbiju koriste "alternativne puteve" jer ne žele da koriste prelaze na kojima su službenici Kosova.

U opštini Leposavić danas je prekinuta blokada puteva, jer Srbi više ne blokiraju put ka zvaničnom prelazu, dok su vojnici Kfora povukli blokadu sa jednog alternativnog puta.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.08.2012. 13:37
Паметно браћо Срби,кад кфор и те сотонине слуге могу да бију народ и пуцају на њих гуменим метцима могу и Срби да бране свој вековна огњишта и домове,БРАНИТИ СЕБЕ НИЈЕ ЗЛОЧИН!
Utorak 07.08.2012. 15:11
Moram brzo da postavim pitanje,jer mnoge ova tema kopka po glavi: ZASTO VI TROLUJETE OVOLIKO KOMENTARA OVDE? CIM SE POSTAVI PITANJE I TEMA VEZANO ZA KOSOVO,ZA NASU DRZAVU,ZA RAD I SIROMASTU...KADA GOD DODJEM,VIDIM TOLIKO KOMENTARA DA NE MOGU VEROVATI STA VAS TOLIKO IRITIRA I KOMPLEKSIRA OVDE? ZASTO NE KOMENTARISETE NEKE POZITIVNE TEME,VZANE ZA PUTOVANJA,ZDRAVLJE,IZGLED,NOVI MODNI TREND I TEHNOLOSKE INOVACIJE... Ali to je taj cuveni Srpski mentalitet, INAT JE NAJVECI SRPSKI ZANAT...
Utorak 07.08.2012. 13:05
KFOR je po obicaju blokirao saobracaj za sva civilna vozila. http://facebookreporter.org/2012/08/07/најновије-вести-са-окупираног-косова/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online