Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 16.07.2012.
17:32
Beta A

Asante sa Nikolićem: Malo o Srbiji, malo o filmovima

Američki glumac Armand Asante koji u Beogradu učestvuje u snimanju nastavka filma "Montevideo, Bog te video", sastao se danas sa predsednikom Srbijem Tomislavom Nikolićem i rekao novinarima da su razgovarali o Srbiji, "i malo o filmovima".

Doprinos srpskom filmu:  Asante i Nikolić u razgovoru
 

Asante (62) u filmu "Montevideo, Bog te video 2" Dragana Bjelogrlića, igra menadžera iz SAD koji u vreme održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu u Urugvaju 1930. godine želi da napravi "svetski tim snova".

Asante je "Montevideo 2" snimao na Tenerifama, u Crnoj Gori i u
Srbiji. Kako je ranije izjavio, ulogu u filmu je prihvatio zato što mu se dopao film "Lepa sela lepo gore" Srđana Dragojevića,
scenariste oba dela "Montevidea".

 

Taj Amerikanac italijansko-irskog porekla rođen je u Njujorku gde i živi. Igrao je u više od 50 filmova i 20 TV serija i veoma je tražen.

 

Publika ga se seća i po ulozi Napoleona u TV seriji "Napoleon i Žozefina" (1987). Igraio je i detektiva Majka Hamera u filmu "Ja sam porota" (1982), glavnog negativca u "Sudiji Dredu" i zapovednika američke podmornice u rimejku TV serije "Na obali" (2000).

 

Za ulogu Džona Gotjea dobio je nagradu EMI, a više puta je nominovan za Zlatni globus.

Taj glumac, poznat po glavnoj ulozi u "Kraljevima mamba" (1992) i kao šef mafije Džon Goti u TV seriji "Goti" (1996), razgovarao je sa Nikolićem na engleskom jeziku, a potom rekao novinarima da je predsednik Srbije "veoma privržen svojoj zemlji" i zabrinut za nju.

Upitan da li je sa njim razgovarao i o filmovima, odgovorio je: "Da, pričali smo malo i o filmovima".

Asante je izjavio da "Montevideo, Bog te video" prikazuje Srbiju i njenu istoriju u pozitivnom svetlu i da joj može pomoći u svetu.

Kancelarija predsednika Srbije je saopštila da je Nikolić zahvalio Asanteu za "doprinos promociji srpske kulture i srpskog identiteta kroz kinematografiju".

Predsednik je, kako se navodi, izjavio da uprkos tome što Srbija ima "izuzetne glumce, reditelje, scenariste, montažere i druge filmske stvaraoce, nije učinjeno mnogo da se predstavi prava slika" o njenom bogatom kulturno-istorijskom nasleđu.

Nikolić je rekao da "treba činiti više da bi se srpska kultura predstavila na adekvatan način".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.07.2012. 17:59
Selo gori a baba se češlja.
Utorak 17.07.2012. 02:26
Selo gori a baba prdi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online