Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 13.03.2012.
11:32
Alo A

Slobi na grob došao samo Mrka

Na grobu Slobodana Miloševića u Požarevcu juče se na šestogodišnjicu od njegove smrti od stranačkih drugova iz rukovodstva socijalista pojavio samo potpredsednik partije Milutin Mrkonjić.

Odan partijskom drugu do kraja: Milutin Mrkonjić na Miloševićevom grobu

Nije bilo ni porodice, a da slede Slobin put potrudili su se da dokažu jedino radikali koji su mu počast odali dolaskom najviše stranačke delegacije.


Pod lipom u dvorištu porodične kuće u Požarevcu, gde je sahranjen bivši predsednik SRJ i osnivač SPS-a, juče je prodefilovalo nekoliko stotina njegovih sledbenika. Na pitanje da li očekuju da će se ove godine na Miloševićevom grobu pojaviti i njegov naslednik u partiji Ivica Dačić, oni su sa očiglednom nelagodom vrteli glavom.
 

Dala 300 evra da poseti Slobu


Da dokaže odanost Miloševiću, najviše se potrudila Dara Radonjić iz Podgorice, koja je po sopstvenom priznanju za taksi dala 300 evra kako bi došla na njegov grob. U rukama je sve vreme držala veliku Miloševićevu sliku s napisom "Slobo slobodo".
 

"Dolazim svake godine i ovde i na Vidovdan na Gazimestan. Jedino mi je žao što ove godina nisam imala dovoljno novca da mu kao ranijih godina i u novinama dam čitulju", rekla je Dara.

"Ivica je ove godine otišao za Nemačku, Bajatović nema vremena, treba da se ženi, ali doći će Mrka", u poverenju su rekli neki od slobista koji su se već oko osam ujutro okupili u dvorištu.


Njihove pretpostavke su se obistinile. Mrkonjić je prema sopstvenim rečima malo zakasnio "da izbegne novinare" i stigao je oko pola 12, sam. Nekoliko trenutaka je stajao nad grobom svog druga rukama milujući slova na krstu, na kome je ispisano Miloševićevo ime, godina rođenja i smrti.


"Milošević nam svima mnogo nedostaje. On kao osnivač stranke ima svoje mesto i uvek će ga imati", vidno uzbuđen je izjavio potpredsednik SPS-a, ali se isto tako potrudio da opravda nedolazak Dačića i ostalih iz užeg rukovodstva stranke.


"Svi su oni na svojim zadacima, kao što bi ih i Sloba poslao da rade. I Dačić je na zadatku. Ja sam ovde kao Miloševićev prijatelj, ali i kao ministar u Vladi Srbije", rekao je Mrkonjić i dodao da će "dok je živ" raditi na povratku porodice Milošević u Srbiju. U knjigu utisaka ministar je na odlasku zapisao "Slobodanu, heroju srpskog naroda".


Najzapaženija na pomenu Miloševiću ipak je bila delegacija SRS-a, koju je činio gotovo sam vrh stranke. Osim potpredsednika SRS-a Dragana Todorovića, u radikalskoj delegaciji su bili i narodni poslanici Vjerica Radeta i Boris Aleksić.

Ruže od Mire


Cveće na Miloševićev grob juče je položila i delegacija udruženja „Sloboda“ na čelu sa Urošem Šuvakovićem, kao i nekadašnji portparol JUL-a, a danas lider Pokreta Socijalista Aleksandar Vulin. Među posetiocima je bio i bivši direktor "Politike" Dragan Hadži Antić, a mnogo pre svih se pojavio Slobin dugogodišnji verni pratilac Senta Milenković. Na Miloševićevom grobu juče je osvanuo venac od njegove supruge, sina i ćerke, na kome je pisalo "Tvoji Mira, Marija i Marko", ali niko od njih troje nije došao.

 

POVEZANE VESTI

Utorak 13.03.2012. 12:16
SLAVA SRPSKOM LAZARU SLOBODANU MILOSSEVICCU. ,SRBI,,SU TE I Z D A L I P R O D A L I I U B I L I zato su sada ROBOVI a CHUDOVISSSE STVORENO 5.OKTOBRA KOLONIJA.
Utorak 13.03.2012. 13:12
A Selicevica nije bio?
Utorak 13.03.2012. 12:19
Slava Srpskom Lazaru SLOBODANU MILOSSEVICCU. ,,SRBI,, su te IZDALI,PRODALI I UBILI zato su sada roblje a Srbija kolonija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online