Sreda 12. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 13.03.2012.
10:37
Blic, 24 sata A

SAD: Jarinje i Brnjak glavni za šverc droge

U izveštaju američkog Stejt departmenta o trgovini drogom u svetu, pod nazivom "Međunarodna strategija kontrole narkotika 2012", navodi se da "hitno treba rešiti problem trgovine drogom preko administrativnih prelaza na Kosovu i Metohiji".

Američka vlada je pohvalila saradnju Srbije u akciji "Balkanski ratnik", kada su zaplenjene tri tone kokaina i 1,6 miliona dolara u Italiji i Urugvaju
 

U tom dokumentu američke vlade, u koji je "Blic" imao uvid, ističe se da je "potrebno hitno rešiti problem funkcionisanja administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak, zatvoriti ilegalne prelaze i sprečiti trgovinu drogom".


Srbija je u ovom izveštaju pomenuta na nekoliko mesta kada je reč o trgovini drogom iz Makedonije i Bugarske, ali je i celo poglavlje posvećeno analizi prometa narkotika u Srbiji.


Američka vlada je pohvalila saradnju Srbije u akciji "Balkanski ratnik", kada su zaplenjene tri tone kokaina i 1,6 miliona dolara u Italiji i Urugvaju, kao i pokretanje postupka protiv narko bosa Darka Šarića.


U izveštaju Srbija je označena kao značajna zemlja za tranzit droge iz Avganistana, centralne Azije i Turske do zemalja centralne i zapadne Evrope, prenosi "Blic" i dodaje da je zajedno sa Crnom Gorom i Albanijom, Srbija označena kao zemlja u kojoj što pre treba zaustaviti protok narkotika do zemalja EU.


Prema istraživanju Stejt departmenta, veoma male količine marihuane i kokaina ostaju u Srbiji, a trgovina sintetičkim drogama i njihova proizvodnja u laboratorijama u Srbiji i dalje su razlog za zabrinutost.

Problem Kosova i Metohije je u tom izveštaju posebno naznačen, a navodi se da "Srbija ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu i odbija svaku saradnju sa kosovskim predstavnicima vlasti", prenosi "Blic".


"Srpski MUP je potpisao sporazum o saradnji sa Euleksom, ali direktna interakcija ne postoji na šta su posebno uticali incidenti na severu Kosova u julu prošle godine", navodi se izveštaju.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.03.2012. 11:33
Ma kako da ne..Tuda ide i nuklearno naoruzanje,brodovi sa naftom,svemirska tehnologija a sa Jarinja i Brnjaka se kontrolisu i svi sateliti.. Ala ste se vi uradili...
Utorak 13.03.2012. 14:54
Ako zaista žele da spreče transport droge u zemlje Zapadne Evrope (u šta teško mogu da poverujem), najefikasnij način bi bio zatvaranje baze Bondstil, a ako ni to ne bude dovoljno, zatvaranje kompletne "vlade Kosova".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online